Yandaş Kurtuluş Tayiz'den İlker Başbuğ'a: Askerlikten anlamaz...

Yandaş Kurtuluş Tayiz, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ için, "askerlikten anlamazdı, siyaseti de bilmiyor" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 14.02.2018 - 15:20
Abone Ol google-news


Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un, TSK’nın başlattığı Afrin operasyonuna ilişkin, "Asker çatışırken, şehit olurken siyasidir falan gibi söylemlerin tartışılma zamanları değil" sözlerine Erdoğan ve Bahçeli'nin ardından PKK'den sabıkalı yandaş yazar Kurtuluş Tayiz'den de  eleştiri geldi. Tayiz: İlker Başbuğ için "askerlikten anlamazdı" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan Başbuğ'a sert tepki: Gereği yapılacak

Havuz medyası Akşam yazarı Kurtuluş Tayiz, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’a, “askerlikten anlamazdı, siyaseti de bilmiyor” dedi. 

 Kurtuluş Tayiz’in İlker Başbuğ’a ilişkin yazısının ilgili bölümü şöyle:

 “FETÖ’nün Genelkurmay Karargahı’nı ele geçirdiği dönemde İlker Başbuğ, Genelkurmay Başkanı’ydı. FETÖ’nün oynadığı oyunlara, çevirdiği dolaplara aklı ermeyince talihsiz bir şekilde gözünü hapishanede açmıştı. Dönemin Başbakanı Erdoğan, FETÖ’yü tarumar etmeseydi hapishane kapıları ona ömür boyu açılmayacaktı.

Şimdi bu çok bilen general, kalkıp ‘Afrin operasyonunu siyasete alet etmeyin’ gibi ucuz laflarla devlet içindeki birliği, milli beraberliği bozmaya çalışıyor. İlker Başbuğ, CHP’nin 2019’daki cumhurbaşkanı adayı olmak için mesaj veriyor herhalde kendince. Bu millet biliyor ki İlker Başbuğ ne devlet yönetiminden, ne askerlikten, ne stratejiden anlayan bir isim. Siyasete girmek istiyorsa illa bozgunculuk yapması, devlet içinde fitne çıkarması gerekmiyor. 2019’a herkes gibi aday olabilir, siyasete girebilir; ama ülkenin beka mücadelesini buna alet etmese iyi olur.”

 Başbuğ'dan Bahçeli'ye: Üslubunun takdirini kamuoyuna bırakıyorum... Erdoğan'a: Yanlış bilgilendirilmiş


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler