15 Temmuz gazisi: Madalya alanlar bu vatanın evladı da biz öksüz müyüz?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 675 sayılı KHK ile 'Gazi' ilan edilenlere ve şehit yakınlarına verilen "Devlet Övünç Madalyası" takdim edilmeyen gazilerden Cumali İbin, "Madalya alanlar bu vatanın evladı da biz öksüz müyüz?" diye sordu.

Yayınlanma: 14.02.2018 - 17:38
Abone Ol google-news

15 Temmuz gazileri için başlatılan kampanya kapsamında toplanan 300 milyon liranın üzerindeki paranın şehit aileleri ve gazilere dağıtılmamasına tepki gösterdiği için Devlet Övünç Madalyası takdim edilmeyen Cumali İbin, yapılan uygulamaya tepki gösterdi.

 Yaptığı bütün girişimlere rağmen kendisine neden madalya verilmediğine dair bilgi verilmediğini belirten ve yaklaşık 400 gazinin madalyasının verilmediğini dile getiren İbin, "madalya alanlar bu vatanın evladı da biz öksüz müyüz?" diye sordu.

 15 Temmuz gazisi Cumali İbin'in konuya dair açıklaması şöyle:

 "19 Ocak 2018 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’ne dilekçe ile "neden madalyam verilmiyor?" diye başvuruda bulundum. 25 gündür bir cevap alamadım. Bugün saat 11:21 sıralarında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul şehit ve gazi birimini arayıp bilgi istedim. Lakin "Bakanlık henüz cevap vermedi" denildi. Ben de "madalya alanlar bu vatanın evladı da biz öksüz müyüz?" diye sordum. Yetkili "estağfurullah" diyebildi.

 "BAKAN BANA KARŞI GAREZ İÇİNDE"

 Ben şöyle devam ettim: Fatma Betül Sayan Kaya ve Gamze Ayrım bana karşı garez içinde. Bana karşı gayrı ahlaki bir tutumla bir karalama faaliyeti sürdürülüyor. Ben "Basın açıklaması yapıp Külliye önüne gelip bir de orda basın açıklaması yapacağım!" O zaman madalyayı kendilerine takarlar." dedim. Akabinde saat 16:10'da jet hızıyla 25 gündür gelmeyen yazı geldi. Gelen yazıda tamamen yuvarlak bir cevap vardı. Lakin yazı gizlilik ibaresi ile gelmişti. Buradan şahsıma karşı iyi niyetli olmadıklarını anlıyorum. Neden mi? Beni hataya sevk etmek için "gizli" ibareli evrağı basınla paylaşacağımı sanarak bakanlık benim hakkımda "gizli evrak ifşa etmek"ten, "devletin şahsiyetine karşı suç işlemek"ten dava açacaklardı.

 Fatma hanım grup toplantısında gazilere "Cumali İbin’den uzak durun" diyen bir bakan. Yine gazilere gazileri şikayet eden bir bakan... Kısacası madalyasını bekleyen terörle mücadele gazileri, Güneydoğu gazileri ile birlikte biz 15 Temmuz gazilerini de ayrıma tabi tutmadan, 400 civarı madalyasına kavuşamayan gazimize madalyasını verilmesini talep ediyoruz.

 "BİZİ SUÇLAYANLAR O GECE SIĞINAKLARDA SAKLANANLARDIR"

 Bizi "İlgili Bakan'ın teklifi lazım, yoksa madalyanız verilmez" diye reddedenler bunun hesabını millete veremezler. "Siz 15 Temmuz gecesi madalya için mi para için mi çıktınız?" diye bize çıkış yapanlar, 15 Temmuz gecesi ya evinde oturanlar veya sığınaklara girip saklananlardır. Lütfen bizim önümüze böyle sokak ağızlarıyla gelmeyin, işinizi yapın.

 "BÜTÜN GAZİLER AKP'YE MAL EDİLDİ"

 Gazi Cumali İbin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da şu sözlerle hitap etti:

 "Sayın Cumhurbaşkanım. Ben 15 Temmuz'da senin ve devletimizin yanında dururken şimdi ben yalnız kaldım. Yalnız bıraktınız bizi. Bürokratlar bize düşman gibi davranıyor. Bize tek sahip çıkan sizdiniz. Cumhurbaşkanım sizinle bizim aramıza da duvar ördüler.

Ama bunu bile hazmedemiyorlar ve imkan buldukları an bizi zorla konuşturmaya çalışıyor ve bu şekilde sizin aleyhinize konuşacağımızı sanıyorlar. Biz ihanet edenler gibi ihanet etmeyeceğiz. Bütün gaziler AKP'ye mal edildi. Bu memlekette MHP, CHP, Saadet Partisi yok mu? Bizleri yalnız bıraktınız. Bu mu şehit ve gazi anlayışınız? Yazıklar olsun!"

 "TOPLANAN YARDIMLAR YA DAĞITILSIN YA İADE EDİLSİN"

 "Diğer bir konu ise 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerine yardım adıyla toplanan yardım kampanyasıdır. Almadığımız maaş için "hayır alıyorsunuz" diyenler, olmayan hakları "verdik" diyenler bugün ise bize "Neden konuşuyorsun, sus!" diyenlerle aynı kefede yer alan kişilerdir.

 Aziz milletimizden toplanan yardım paraları gasp edildi. KHK ile vakıf kuruldu ve o paralar o vakfa aktarıldı. Bu para bize verilecek midir? Maddi anlamda çok sıkıntıda olan, 15 Temmuz'dan beri işini yapamayan, işi olup işini kaybeden bir sürü gazimiz var. Birileri için hiç hükmünde sayılacak o paraya bu gazilerin ihtiyacı var. Şayet bize verilmeyecekse bizim kanımız canımız üzerinden toplanan bu parayı ranta çevirmeyin; bağışta bulunan insanlara geri iade edin.

 Sayın Cumhurbaşkanım; yalnız kaldığınızın farkındayız lakin biz de yalnız kaldık." 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler