Afrin harekâtının 28'inci günü... İki köy daha YPG'den alındı

Suriye'nin Afrin kentine düzenlenen "Zeytin Dalı Harekâtı" 28'inci gününe girdi. Afrin’in Racco beldesi bölgesindeki 2 köy daha YPG'den alındı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yapılan açıklamada, "'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında 15 Şubat 2018 tarihinde, Kara ve Hava operasyonları sonucunda 43 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1528 olmuştur" ifadelerine yer verildi.

Yayınlanma: 16.02.2018 - 10:03
Abone Ol google-news

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, sınır güvenliğini sağlamak ve Suriye'nin Afrin kentinin YPG'den alınması amacıyla geçen 20 Ocak'ta, 72 savaş uçağının hava bombardımanıyla başlattığı 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda 28'inci güne girildi.

HEDEFLER BOMBALANIYOR

Karadan şiddetli çatışmaların devam ettiği Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısında bulunan Afrin kırsalındaki Cinderes bölgesi ile Kilis'in karşısında bulunan Raco beldesi kırsalındaki YPG mevzileri, insansız hava araçlarıyla belirlenip koordinatları sınırda konuşlu topçu bataryaları ile Türk Hava Kuvvetlerine bildiriliyor. Topçu bataryaları, fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla karadan, jetler ise havadan YPG'lilerin mevzi, barınma, karargah, kontrol ve toplanma alanlarını ateş altına alıyor. Karadan ve havadan vurulan hedefler, imha ediliyor. Bombalanan YPG hedeflerinden yükselen duman, Kilis ve Hatay sınırlarından da görülüyor. Teröristlerin zaman zaman gizlenmek ve insansız hava araçları ile jetlerin görüş açısını kapatmak amacıyla siyah duman çıkarmak için lastik yaktıkları belirtildi.

TUZAKLANAN MAYIN VE PATLAYICILAR İMHA EDİLİYOR

TSK ve Özgür Suriye Ordusu güçleri, karadan çatışmalarla 55'i aşkın köy ve beldeyi YPG'den alındı. Derinlik oluşturularak sürdürülen harekât kapsamında YPG'den alınan bölgelerde tuzaklanan mayın ve patlayıcılar da eğitimli köpeklerin desteğiyle uzman ekipler tarafından bulunarak kontrollü şekilde imha ediliyor. YPG'den alınan Kilis'in karşısında bulunan Suriye'nin Darmık Dağı'nda da iş makinelerinin çalışması sürüyor. Asker ve ÖSO unsurlarının Afrin'e ilerleyişini kolaylaştırmak için açılacak geçiş güzergahı için başlanan yolun yapımı sürerken, oluşturulacak rampalarda konuşlanacak topçu birliklerinin, Mehmetçik ve ÖSO'nun karadan ilerleyişine destek vereceği belirtildi.

TSK: 1528 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Bugüne kadar 32 askerin şehit olduğu, 9 sivil vatandaşın da yaşamını yitirdiği harekâtın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "

Suriye'nin Afrin kentine düzenlenen "Zeytin Dalı Harekâtı" 28'inci gününe girdi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında 15 Şubat 2018 tarihinde, Kara ve Hava operasyonları sonucunda 43 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1528 olmuştur" ifadelerine yer verildi.

İKİ KÖY DAHA YPG'DEN ALINDI

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından geçen 20 Ocak günü başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin kırsalındaki 60’ın üzerinde köy ve stratejik nokta YPG'den alındı. YPG'den kurtarılan köylerde kontrolü Özgür Suriye Ordusu unsurları sağlarken, TSK güçleri ise YPG'lilerin denetimindeki bölgelere yönelik ilerleyişi devam ediyor. Sabah saatlerinde de çatışmaların ardından Afrin’in Racco Beldesi’ne bağlı Hasan Kalkavi ve Jalmah köyleri, YPG'den alındı. Kontrolün sağlandığı köylerde arazi arama ve tarama çalışmasına başlanırken, TSK ve ÖSO güçleri bölgede ilerleyişi devam ediyor.

CİNDERES BOMBALANIYOR

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Afrin kenti kırsalındaki Cinderes bölgesindeki YPG hedefleri, sabah saatlerinden itibaren karadan hedef alındı. Sınırda konuşlu topçu birliklerinin obüslerle ateş aldığına aldığı bölgedeki YPG mevzileri bombalandı. İmha edilen hedeflerden duman yükselirken, YPG'liler de görüşü engellemek için lastik yaktı. Bombalan hedefler ile yakılan lastiklerden çıkan duman, Reyhanlı'dan da görülürken, bölgede zaman zaman çatışma sesleri duyuluyor.

ATAK HELİKOPTERLERİ HEDEFLERİ VURDU

Hatay Kırıkhan’da bulunan Kale Tepe Köyü üzerinde İnsansız Hava araçları akşam saatlerinde keşif yapmaya başladı. Hedeflerin belirlenmesi üzerine Atak helikopterleri harekete geçti. YPG’lilerin bulunduğu mağara ve sığınaklar ateş altına alındı. Roket ve uçaksavar mermileriyle ateş altına alınan hedefler imha edildi. Atak Helikopterlerinin açtığı ateş, Suriye sınırında bulunan Hatay’ın köylerinden de görüldü. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler