Binlerce kişi Ali İsmail Korkmaz için Kadıköy'de

Ali İsmail Korkmaz'ın ölüm yıldönümünde Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde anılıyor.

Yayınlanma: 10.07.2014 - 21:22
Abone Ol google-news

Eskişehir'deki Gezi eylemleri sırasında aralarında polislerin de bulunduğu eli sopalı bir grup tarafından dövülerek yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz, ölümünün birin yıl dönümünde İstanbul ve memleketi Antakya'da anılıyor.

Kadıköy'de binlerce kişi Ali İsmail Korkmaz için sokakta...

Ali İsmail'in yeni görüntüleri ortaya çıktı - FOTO GALERİ

Kadıköy'de toplanan binlerce kişi Ali İsmail Korkmaz parkına yürüdü. Yürüyüşe Gezi Direnişinde başından vurularak öldürülen Berkin Elvan'ın annesi de katıldı. Ali İsmail Korkmaz marşları söyleyen kitle anmaya parktaki konser ve film gösterimiyle devam ediyor.

Mezarı başında anıldı

Eskişehir'de geçen yıl Gezi Parkı odaklı eylemlerde hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, Hatay'da Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından yaptırılan anıt mezarı başında anıldı. 

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yeşil, Ekinci Mezarlığı'ndaki anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, sözün bittiği yerde olduklarını ve konuşmanın fazla bir anlam ifade etmediğini söyledi. 

Defne ilçesi Belediye Başkanı İbrahim Yaman ise Gezi Parkı odaklı eylemlerde hayatını kaybeden gençlerin, her zaman yüreklerinde olacağını dile getirdi. 

Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz ise TMMOB yetkililerine, anıt mezar için teşekkür etti. 

Tören sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz'ı, olaylarda yaşamını yitirenlerden Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert, Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan, Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfı Sarısülük teselli etmeye çalıştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler