Urla’da ballı peşkeş!

Zeytineli Koyu’ndaki tesisler, Ensar Vakfı’na devredilmeden önce yenilenmiş.

Yayınlanma: 11.07.2014 - 03:16
Abone Ol google-news

AKP’ye yakın Ensar Vakfı’na verildiği bildirilen Urla Zeytineli’ndeki koya ve buradaki DHMİ tesislerine, devirden önce 5 milyon liralık yatırım yapıldığı ortaya çıktı. CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, ballı peşkeşi TBMM’ye taşıdığını söyledi.

Aksünger, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da armağan edildiği savlanan villaların bulunduğu Urla Zeytineli Hacılar Koyu’nun bitişiğindeki Zeytineli Koyu’nun ve buradaki Devlet Hava Meydanları’na (DHMİ) ait tesislerin, Ensar Vakfı’na yıllık 120 bin liraya tahsis edildiğini bildirmişti. Burada İslami eğitim kampı düzenleneceği yönünde duyumlar aldığını vurgulamış, denizle bağlarının kesilecek olması nedeniyle Zeytineli köylülerinin tedirgin olduğunu da söylemişti.

Aksünger, söz konusu DHMİ tesislerine devirden önce 5 milyon lira yatırım yapıldığına da dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“DHMİ’nin tesisleri ihaleden önce onarıma alındı. Çeşme İnşaat adlı bir firma tarafından burası yenilendi. Bu koy artık kimler tarafından beğenildiyse DHMİ oradan çekiliyor ve bu tesisler Ensar Vakfı’na veriliyor. Burasının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a armağan edildiği öne sürülen villaların hemen yanındaki koy olması da dikkat çekiyor. Hazine, Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla mı DHMİ’nin tahsisini kaldırdı? Neden devredilmeden önce 5 milyon lira yatırım yapıldı?”

Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’de soru önergesi de veren Aksünger, Ensar Vakfı’nın AKP dönemindeki yükselişine de dikkat çekti. Aksünger, Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

“Tesisin Ensar Vakfı’na devredildiği doğru mudur? Bu devir sırasında nasıl prosedür izlenmiştir. Ensar Vakfı, iktidarınız döneminde hangi devlet kurumu ve belediyeden kaç taşınmazı kiralamış ve satın almıştır? Kaç ihaleye girmiş kaçını kazanmıştır?”

Kızgın ve tedirginler!

Bu arada Zeytineli köyünde yaşayan yurttaşlar konuşmaktan çekiniyor. Tarım, hayvancılık ve balıkçılıkla uğraşan köylüler, koyun kendilerine kapatılmasından endişe ediyor. Bazı köylüler, “Başbakan’la komşuyuz ancak köye yatırım geleceğine köyün gelirleriyle oynuyorlar” diyor. Köy yolunun bozuk olmasına karşın Erdoğan’a armağan edildiği savlanan villalara giden yolun ise sıcak asfaltla kaplanmış olmasını manidar buluyorlar.

Tesislerin Ensar Vakfı’na verileceğinin iki yıldır konuşulduğunu da anlatan köylüler, “Geçen aylarda köye gelip tesisleri incelediler ve burayı aldıklarını söylediler. Şu anda buraya gelip herhangi bir girişimde bulunmadılar. Zaten daha önce iptal edilen ihale öncesinde buraya 5 milyon lira yatırım yapılmıştı. Tesis 1 yıl çalıştıktan sonra ihale iptal edilmişti. Biz o zaman burasının birilerine verileceğini anlamıştık. Devlet bu kadar para harcadıktan sonra neden tesisi kapattı?” diye soruyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler