Tecrit, işkence, yasak

Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde yatan Cemal Bozkurt’un avukatları suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 18.02.2018 - 20:49
Abone Ol google-news

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını çekmekte olan Cemal Bozkurt adlı siyasi hükümlü, aynı cezayı almış birçok hükümlü 3 kişilik hücrelere alınmış olmasına rağmen halen tek kişilik hücrede tutuluyor. Bozkurt’un gardiyanlar tarafından darp edildiğini ve suç duyurusunda bulunduklarını belirten avukatı Zehra Şahin, “Bozkurt’a ilki 15 gün, ikincisi 20 gün olmak üzere iki ayrı disiplin cezası verilmiş durumda. Ailesi göremediği için, biz de henüz ziyarete gidemediğimiz için cezanın sebebini bilmiyoruz. Ancak 35 günlük cezanın başlangıç ve bitiş tarihleri 3 ay boyunca aileyi göremeyecek şekilde ayarlanmış” diye konuştu.

Cemal Bozkurt günde 1 saat havalandırma, 15 günde bir 10 dakika telefon, ayda bir kez açık ve bir kez kapalı olmak üzere iki kez görüş hakkı kullanabiliyor. Kendisine dışarından her hangi bir yayın gönderilmesi yasaklanmış. Bozkurt’un avukatı Şahin, müvekkilinin yeni gelen genç gardiyanların bir kısmının özel olarak seçildiğini, siyasi tutuklulara düşmanca davrandığını söylediğini dile getirdi. Şahin, “Hapishanede görevli genç bir gardiyanın kendisine karşı sürekli kaba davrandığını, her sayım ve koğuş kontrolünde taciz ettiğini, laf atarak tartışma yaratmaya çalıştığını, zaten günde bir saat olan havalandırma hakkını ‘kapıyı geç açıp erken kapatarak’ kısıtlamaya çalıştığını aktardı” diye konuştu.

Geçen aylarda Bozkurt’un gardiyanların işkencesine maruz kaldığına değinen Şahin, “İşkence sonrası müvekkilimizin omuzlarında, kol ve bacaklarında, kafasının arka kısmında şişlikler ve morluklar oluşmuş, revire çıkma talepleri reddedilmiş ve muayene olmasına izin verilmemiştir. Kendisi ile görüştüğümüzde henüz doktora çıkma imkânı bulamamıştı. Biz görüştüğümüzde işkencenin üzerinden 15 gün geçmiş olmasına rağmen sol bacak kaval kemiğindeki yara izi durmaktaydı. Şikâyet dilekçesi verdiğini ancak kendisine herhangi bir bilgi verilmediğini, dilekçenin akıbetinden haberdar olmadığını söyledi” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler