Çavuşoğlu: Eğer rejim YPG'yi korumak için giriyorsa Türk askerini hiç kimse durduramaz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi görüşmeler yapmak üzere gittiği Ürdün’de, Ürdün Başbakanı Ayman Al Safadi ile birlikte yaptığı ortak basın toplantısında, "Çavuşoğlu: Rejim Afrin'e PKK ve YPG'yi temizlemek için giriyorsa, sorun yok... Ama rejim buraya PKK ve YPG'yi korumak için girerse, bizi kimse durduramaz" dedi.

Yayınlanma: 19.02.2018 - 13:56
Abone Ol google-news

<video:929656>






Bir gazetecinin Suriye’deki Esad rejiminin YPG ile işbirliği yaptığına dair haberleri değerlendirmesi istenen Çavuşoğlu “Biz başından beri net bir şey söylüyoruz. Bizim Afrin- Zeytin Dalı operasyonumuzun da Fırat Kalkanı operasyonumuzun da amacı başından beri belli; Bölgedeki terör unsurlarını ortadan kaldırmak” dedi ve şöyle devam etti:

"Rejim buraya PKK ve YPG’yi temizlemek için girerse, problem yok"

“Yine Afrin bölgesinde de hedefimiz belli, PKK/YPG terör unsurlarını yok etmek için başlattık bu harekatı. Ürdün de bu harekatı destekliyor. Suriye rejiminin PKK/YPG unsurlarıyla işbirliği yaptığına dair haberleri ben de okudum bu sabah. Rejim buraya PKK ve YPG’yi temizlemek için girerse, problem yok. Rejim burada YPG’yi korumak için girerse, bizi, Türk askerini kimse durduramaz. Bu Afrin için de geçerli, Fırat’ın doğusu için de geçerli, Menbiç için de geçerli” dedi.

"Heyetimi kendi evinizde ağırlamanızı hiç unutmayacağım” 

Konuşmasına Ürdün Dışişleri Bakanı Al Safadi’ye gösterdiği misafirperverlik için teşekkür ederek başlayan Çavuşoğlu, “Öncelikle göstermiş olduğunuz misafirperverlik için çok teşekkür ediyorum, özellikle dün akşam beni ve heyetimi kendi evinizde ağırlamanızı hiç unutmayacağım” dedi.

İkili ilişkilerin özellikle son bir iki yıl içinde ivme kazandığını vurgulayan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Karşılıklı ziyaretlerin sayısı en üst düzeyde ve bakanlar düzeyinde görüşmeler artmaya başladı. Cumhurbaşkanımızın Ürdün ziyareti, Majesteleri Kral 2. Abdullah’ın Türkiye’yi iki kez ziyaret etmesi, bizim karşılıklı ziyaretlerimiz, karma ekonomi komisyonu toplantılarımız, diğer düzeylerdeki görüşmelerimiz ve önümüzdeki süreçte yapacağımız görüşmeler bunun kanıtı. Yarın da, Genel Kurmay Başkanımız Hulusi Akar Ürdün’e gelecek.  Başbakanımız inşallah gelecek. Meclis Başkanımız da gelecek. Tüm bu görüşmeler ilişkilerimize ivme kazandırmak için.”

Siyasi istişare mekanizması kuruyoruz

İki bakanlık arasında siyasi istişare mekanizması kurmak konusunda mutabık kaldıklarını vurgulayan Çavuşoğlu, “İmzalayacağımız anlaşmaların takibi, imzalananların takibi için kurulacak” dedi.

İki ülkenin kültürel yakınlığına da değinen Çavuşoğlu, “Dün Ürdün’de yaşayan birçok vatandaşımızı gördüm. Karma evlilikler var, kültürümüz aynı, tarihimiz ortak. Vatandaşlarımızın burada mutlu olması şaşırtıcı değil. Arapça öğrenmeye gelen öğrencilerimiz var. Maarif Vakfı’mız ve birçok özel sektör ve devlet kurumları Ürdün’de faaliyet gösteriyor” dedi.

Suriye Devlet Televizyonu: Suriye ordusu Afrin'e girecek... YPG: Doğru değil


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler