Sakarya Emniyeti'nden muhaliflere baskı

Sakarya Emniyeti'nin muhalif işçi ve öğrencileri, haklarında herhangi bir hukuki işlem bulunmamasına rağmen karakola çağırdığı iddia edildi.

Yayınlanma: 20.02.2018 - 15:09
Abone Ol google-news

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün muhalif işçi ve öğrencilere baskı yaptığı ileri sürüldü. Halkın TKP'si üyesi Eray Diriarın'ın 'örgüt propagandası' iddiasıyla tutuklanmasının ardından emniyetin muhalif öğrenci ve işçilere baskıyı artırdığı kaydedildi.

Eray Diriarın örgüt propagandasından tutuklandı

İlerihaber'de yer alan habere göre, liseyi dışarıdan okuyan ve garson olarak çalışarak ailesinin geçimine katkı koymaya çalışan 17 yaşındaki çocuğun, iki aydır düzenli aralıklara polis tarafından arandığı ve evinin önünde bekleyen polisin, “Seni biz işe bırakacağız, seninle konuşacağız” dediği öğrenildi. Daha sonra söz konusu çocuğun ailesinin de aranarak “Oğlunuz gidiyor, terör örgütleriyle bağı var” denilerek ailenin de emniyete çağrıldığı bilgisine ulaşıldı.

Söz konusu olaya ilişkin bilgi almak için emniyete gidildiğinde ise valiliğe ait olduğu belirtilen bir yazı gösterilerek, “DHKP-C, PKK, PYD, FETÖ, IŞİD gibi terör örgütleri gençleri kandırıp örgütlemekte, terörist yapmaktadır. Bunun önüne geçilmesi için birebir görüşme yapma, okullarda seminerler düzenleme ve gerekirse ailelerle görüşme” şeklinde yanıtlar verildiği kaydedildi.

Avukatın da konuyla ilgili yaptığı görüşmelerde çocukla ilgili herhangi bir gözaltı kararı olmadığı bilgisine ulaşılırken, çocuğun “sohbet edeceğiz, gel çay içeceğiz” şeklindeki gerekçelerle karakola çağrıldığı verildi.

ÜNİVERSİTELİYE "ONLARLA GÖRÜŞME" MESAJI

Üniversiteli bir gence ise kim olduğunu tanıtmayan biri tarafından yapılan aramada, muhalifler kastedilerek “Onlarla görüşme” dendiği iddia edildi.

GENÇ KADIN KARAKOLA DAVET EDİLDİ: GEL SOHBET EDELİM

Son olarak geçtiğimiz haftasonu Sakarya'da üniversite okuyan 22 yaşındaki genç bir kadının da “gel bir sohbet edelim” denilerek emniyetten arandığı aktarıldı. Genç kadının “Avukatımla birlikte geleceğim” karşılığını vermesi üzerine “Avukata gerek yok, sen gel yeter” dendiği öğrenildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler