Halkevleri MYK üyesi Kutay Meriç ile Barış Akademisyeni Serdar Başçetin tutuklandı

Antalya'da 13 Şubat'ta gözaltına alınan Halkevleri MYK üyesi Kutay Meriç ile Barış bildirisi imzacısı akademisyen Serdar Başçetin tutuklandı. Adliye önünde kararı protesto eden Halkevleri üyelerine polis müdahale etti, 9 kişi gözaltına alındı. Halkevleri MYK tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Memleketi susturamayacaksınız, “Tek adam rejimine hayır” diyen milyonları susturamayacaksınız, Halkevleri’ni susturamayacaksınız!" ifadelerine yer verildi.

Yayınlanma: 20.02.2018 - 15:40
Abone Ol google-news

<video:930389>

Antalya’da 13 Şubat günü ev baskınları sonucunda gözaltına alınan Halkevleri MYK üyesi Kutay Meriç, Antalya Halkevi üyesi Yusuf Tüm, DİSK/Gıda-İş Antalya Şube yöneticisi Mustafa Aykara ve Barış Akademisyeni Serdar Başçetin gözaltı sürelerinin uzatılmasından sadece bir gün sonra adliyeye getirildi. Savcılık ifadeleri tamamlanan dört kişi, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sendika.org'da yer alan habere göre öğle arasından sonra mahkemeye çıkarılan dört kişiden Kutay Meriç ve Serdar Başçetin tutuklandı. Yusuf Tüm ve Mustafa Aykara ise serbest bırakıldı.

POLİS AÇIKLAMAYA ENGEL OLDU: 9 GÖZALTI

Kararın ardından adli koridorunda arbede çıktı. Adliye önünde açıklama yapmak isteyen Halkevleri üyelerine de polis müdahale etti. Polis müdahalesinde Halkevleri MYK üyesi Betül Öztürk, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı yöneticisi Zeynel Can ve Muratpaşa Belediye Meclisi üyesi Cem Kotan'ın da aralarında olduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Tutuklama kararının ardından Halkevleri MYK tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

Kutay Meriç Halkevleri’dir Halkevleri de Memleket

Memleketi susturamayacaksınız! Halkevleri’ni susturamayacaksınız!

Antalya’da bir haftadır gözaltında tutulan Halkevleri Merkez Yürütme Kurulu Üyemiz Kutay Meriç ve Barış Akademisyeni Serdar Başçetin bugün çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Biliyoruz ki ortada suç yok, ama hukuk da yok. Bu tutuklama kararı iktidardan gelen talimatla alındı. Bu talimat, memleketi susturma talimatıdır.

Halkevleri olarak diyoruz ki sizin talimatlarınız ancak korkusundan kaçacak yer arayanlara, kendi çıkarının peşinde koşanlara, koltuğunu koruma derdinde olanlara geçer. Talimatlarınız, tarihini ve bugününü memleket sevgisi ile yazanlara; emekçi halkın ortak çıkarından başka çıkar tanımayanlara; derdi doğasıyla, insanıyla, çocuğuyla, tüm zenginlikleri ile bu güzel ülkeyi talandan, yağmadan korumak; eşit, özgür, laik, barış içinde bir ülke kurmak olanlara sökmez.

Kutay Meriç Halkevleri’dir. Halkevleri bu memleket!

Memleketi susturamayacaksınız, “Tek adam rejimine hayır” diyen milyonları susturamayacaksınız, Halkevleri’ni susturamayacaksınız!

19 Şubat günü, 86. yaşımızı kutlarken dediğimiz gibi Halkevleri bu toprakların ilerici birikimi, bu ülkenin mutlu geleceğinin güvencesidir. Türkiye halkları ne tarihsel birikim ve kazanımlarından ne geleceğini kendi elleri ile yaratma kararlılığından vazgeçecek.

Buradayız, varız. Eşitlik, özgürlük, laiklik ve barış için mücadeleye devam edeceğiz!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler