TSK'den Afrin açıklaması

Zeytin Dalı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1780 oldu

Yayınlanma: 21.02.2018 - 09:59
Abone Ol google-news

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1780 olduğunu duyurdu.

TSK'nın sosyal medya hesabı Twitter'dan yapılan açıklamada "eytin Dalı Harekâtı kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1780" denildi.

9 KÖYDE KONTROL SAĞLANDI

ZEYTİN Dalı Harekatı kapsamında Azez - Bülbül arasındaki hat kontrol altına alındı.

DHA muhabirinin bölgeden aldığı bilgilere göre Azez - Bülbül arasındaki hat böylelikle birleştirilerek 9 köy kontrol altına alındı. ÖSO güçleri yolun açılmasıyla birlikte artık Bülbül bölgesi ve daha ilerdeki bölgelere giriş yaptı.

Bölgede mayın temizleme ve tuzaklara karşı çalışmalar yapılırken, ÖSO birliklerinin birleşen bu bölgeden Afrine doğru büyük harekata hazırlandığı bildirildi. Sivillerin boşalttığı köylerde sesizlik hakim.

 MENBİÇ SINIRINDA ELLER TETİKTE

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile olası operasyon yapılacak merkezler arasında gösterilen, omurgasını PYD’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SGD) denetimindeki Menbiç sınırında da hareketlilik yaşanıyor. Menbiç ile sınır komşusu olan Cerablus’ta operasyon için teyakkuz durumunda olan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, oluşturdukları cephelerde ellleri tetikte görev yapıyor.

<video:930881>

Türkiye sınırına 40 kilometre mesafede olan Arap ve Türkmenlerin ağrılıklı olarak yaşadığı az 100 bin nüfuslu Halep’in Menbiç ilçesi, Suriye iç savaşının başlamasıyla birlikte 2012 yılında Özgür Suriye Ordusu güçlerinin denetimine girdi. 2014 yılının ilk günlerinde ise buranın kontrolü komşusu olan Gaziantep’in Karkamış ilçesinin karşısındaki Cerablus ile birlikte IŞİD'e geçti. 2016 yılı Ağustos ayında ise Menbiç’in kontrolü Türkiye’nin tepkisi üzerine PYD/PKK’nin ana omurgasını oluşturarak ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin de desteğini alan Suriye Demokratik Güçleri adı altında kendisini kamufle eden ve yapıya geçti.

MENBİÇ, FIRAT KALKANI HAREKATI İLE ETKİSİZLEŞTİRİLDİ

Türkiye’nin 2016 yılı 24 Ağustos’ta başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı ile Cerablus ile Azez arasındaki 2 bin kilometre kareyi aşkın bölge IŞİD'den temizlenerek güvenli hale getirildi. Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlamak için yaptığı bu hamle PYD/PKK’nin Cezire, Kobani ve Afrin kantonunu birleştirme hayali sonlandırıldı. Menbiç’te, PYD'nin kantonları arasında ikmal hattı ve geçiş güzergahı olarak kullanma isteği de Türkiye’nin ‘Fırat Kalkanı Harekatı’ ile bitirilmiş oldu.

ÖSO 24 SAAT NÖBET TUTUYOR

PYD/PKK’lilerin SGD adıyla halen kontrolü elinde bulundurduğu Menbiç ile ÖSO denetimindeki Cerablus arasındaki bölgede de hareketlilik yaşanıyor. Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin’e yönelik operasyon sonrası Özgür Suriye Ordusu güçleri, YPG denetimindeki Menbiç sınırında yoğun önlem aldı. Cerablus ile Menbiç arasındaki bölgede kontrol noktaları oluşturan ÖSO güçleri, buralarda 24 saat nöbet tutuyor. Menbiç’teki YPG'nin olası saldırılarına karşı sürekli eli tetikte görev yapan ÖSO güçleri, zaman zaman gelen taciz ateşlerine de anında karşılık veriyor.

Cerablus’ta bulunan ve Menbiç sınırında saldırılara karşı teyakkuz durumunda olan ÖSO güçleri, Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin kırsalındaki bölgelerin özgürleştirilmesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Afrin’in tamamen YPG'den arındırılmasını beklediklerini anlatan ÖSO güçleri, Menbiç’in de biran önce benzer şekilde YPG'den temizlenerek gerçek sahiplerine teslim edilmesini istediklerini ve Türkiye’nin buraya yönelik operasyonunda aktif görev almak istediklerini dile getirdi. 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler