Yer çekimine meydan okuyanların yarışması: Red Bull BC One

İlk kez 2004 yılında ilk kez İsviçre’nin Biel kentinde düzenlenen Red Bull BC One dünyanın en prestijli breakdance şampiyonası olarak anılıyor. Geçen 14 yıllık sürede yeni şampiyonlar çıkartan, yer çekimine meydan okuyan b-boylara ev sahipliği yapan yarışma 2018’de Türkiye’de 16-17 Mart 2018 tarihlerinde İzmir’de düzenleniyor.

Yayınlanma: 21.02.2018 - 11:17
Abone Ol google-news

ABD’nin arka sokaklarında hayat bulan hip hop kültürü 1970’lerden bugüne evrilerek, break dans, rap, DJ ve graffiti gibi alt kültürlere ayrıldı. 1980’ler boyunca Avrupa’da daha geniş kitlelere yayılan bu alt kültür, Almanya’da özellikle ABD askerlerinin bulunduğu Batı Berlin’de hızla yayıldı. Avrupa’da Hip hop’u ilk kucaklayanlar tıpkı Amerika’nın sokaklarında olduğu gibi azınlıklar oldu.

 1990’larla birlikte Avrupa’da iyice yer edinen hip hop kültürü, MC Hammer, Dr. Dre, Tupac, Nas gibi dünyaca ses getiren yıldız isimlerle birlikte hızla yayıldı. 90’ların başında Almanya’nın başkenti Berlin’de artık break dans turnuvaları düzenleniyor, yeraltına çekilen müzik stüdyolarında onlarca farklı dilde rap müzik türetiliyordu.

 Bugün, küreselleşmekle yeraltına çekilmek arasında kalan Hip Hop kültürünün, rap kadar öne çıkmayan break dans disiplini dünyanın her yerinde B-boy’lar tarafından icra ediliyor.

 Red Bull, 2004’ten beri dünyanın en iyi B-boy’larını seçiyor. Dünyanın en prestijli teke tek break dans yarışması olarak görülen Red Bull BC One 30’u aşkın ülkede düzenleniyor. Ülkelerin en iyileri her yıl farklı bir ülkede düzenlenen dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanıyorlar. Bu yıl İsviçre’de düzenlenecek şampiyonada Türkiye’yi temsil edecek isim İzmir’de düzenlenecek Red Bull BC One Türkiye Cyhper’da seçilecek. 17-18 Mart 2018 tarihlerinde gerçekleşecek yarışmada muhteşem break dans şovlarının dışında, atölyeler ve DJ performansları da yer alacak.

 Red Bull BC One Türkiye’ye katılarak dünya finallerinde Türkiye’yi temsil etmek isteyen B-boy’lar başvurularını 13 Mart’a kadar www.redbull.com.tr/bcone adresinden yapabilirler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler