Trans mahpus Diren Coşkun talepleri kısmi olarak kabul edilince ölüm orucu direnişini durdurdu

Cezaevinde maruz kaldığı ayrımcılık sebebiyle ölüm orucuna başlayan tutuklu trans aktivist Diren Coşkun, taleplerinin cezaevi yönetimi tarafından karşılanacağının beyan edilmesiyle ölüm orucunu 27. gününde bir süreliğine durdurdu.

Yayınlanma: 21.02.2018 - 11:37
Abone Ol google-news

Cezaevinde ayrımcılığa maruz kalması, ameliyat ve tedavi hakkının engellenmesi üzerine 25 Ocak’ta ölüm orucuna başlayan trans aktivist Diren Coşkun eylemini bir süreliğine durdurdu. Coşkun’a destek için dışarıda ölüm orucuna başlayan Kıvılcım Arat da eylemine son verdi.

Coşkun’un arkadaşları tarafından yapılan açıklama şöyle:


Diren 25 Ocak’ta başladığı ölüm orucunun 27. gününde iken ailesi, arkadaşları ve avukatları olarak bugün Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na gittik. Güne Kıvılcım’ın görüş yasağı haberini alarak başlamış olsak da; hapishane yönetimi ile Diren’in ilk etaptaki talepleri olan lazer epilasyon, vegan beslenme ve hapishane çalışanlarının Diren’in trans kimliğinden kaynaklı takındığı ayrımcı tutumlarının son bulması hususlarında görüştük. Bu taleplere ilişkin yaptığımız görüşmede hapishane yönetimiyle, süreci birlikte yürüteceğimize dair uzlaşıya vardık. Önümüzdeki günlerde ailesi, arkadaşları ve avukatları olarak Diren’in tüm taleplerinin karşılanması için hukuki sürecin takipçisi olacağamızı Diren’e de ilettik. Kendisi ile yaptığımız görüşmede, taleplerine ilişkin atılacak adımlarda hapishane yönetiminin süreçle ilgili işbirliği doğrultusunda ölüm orucunu bir süreliğine durdurma kararı aldığını söyledi. Diren kendisiyle dayanışan herkese öncelikle teşekkür ettiğini ve kendisiyle beraber açlık grevine ve ölüm orucuna başlayan arkadaşların eylemlerini sonlandırmasını istediğini iletti. Bu gelişmeler üzerine Kıvılcım da ölüm orucunu bitirdiğini beyan etti.

Diren için dayanışma grubu olarak önümüzdeki günlerde daha detaylı bilgilendirme yapacağız. Bu süreçte Diren’e ses veren herkese teşekkür ediyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler