Binlerce öğrenci cezaevinde

Tutuklu öğrenci Dilay Güc hakkında, katılmadığı eylemler için bile soruşturma açıldığı belirtildi.

Yayınlanma: 21.02.2018 - 21:43
Abone Ol google-news

Devrimci Gençlik Birliği (DGB) üyesi, üniversite öğrencisi Dilay Güc (22) altı gün önce 8 Mart’a çağrı bildirisi dağıttığı sırada gözaltına alınarak tutuklandı. Bakırköy Cezaevi’ne götürülen Güc, Mersin Üniversitesi’nin hakkında yaptığı bir şikâyet sonucu açılan davada, “Kamu malına zarar verdiği” gerekçesiyle bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Dilay Güc’ün arkadaşı Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Gözde Ekici (24), gençliğin her zaman toplumsal olaylara ses çıkardığını söyleyerek, “İktidar ise sürekli bir saldırı politikası uyguluyor. Eğitimde gericileştirmeyi arttırıyor. Üniversitelere polisi sokuyor. Özel güvenliği devrimci öğrencilerin üzerine salıyor” dedi. Güc’ün 8 Mart çağrısı yapmak için Avcılar’da bulunan Deprem Anıtı önüne çıktığını aktaran Ekici, bir dakika dahi geçmeden polisin saldırısına maruz kaldıklarını söyledi. Arkadaşlarının 20 dakikayı aşkın yerlerde sürüklendiğinin altını çizen Ekici, “O gün üç kişi gözaltına alındı. Dilay tutuklandı. Diğerleri serbest bırakıldı. Hakkında onanan bir ceza olduğunu bilmiyorduk. Bir hafta önce de Dilay aynı yerde gözaltına alınıp, daha sonra serbest bırakıldı” dedi.

‘Ansızın tutuklanıyoruz’

Üniversitelerde mücadele eden öğrencilere saldırıların olduğunu belirten Ekici özetle şunları söyledi: “Yüzlerce öğrenci hakkında soruşturma açılıyor. Bu öğrencilere uzaklaştırma cezaları veriliyor. Binlerce tutuklu öğrenci var. IŞİD’çi çeteler devlet tarafından korunurken, ilerici devrimci öğrenciler ise tutuklanarak tehdit edilmek isteniyorlar. Dilay da sadece bu öğrencilerden biri. Dilay’ın katılmadığı eylemlerden dahi hakkında açılan soruşturmalar var. Haklarımızı aradığımız için haberimiz dahi olmadan hakkımızda soruşturma açılıyor. Cezalar veriliyor. Bu cezalar onanıyor. Ansızın tutuklanıyoruz. Dilay mücadeleci biri olduğu için tutuklandı” diye konuştu.

‘Dilay serbest bırakılsın’

İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Fakültesi öğrencisi Ulaş Uslu (20) ise Güc ile beraber gözaltına alınıp, serbest bırakıldı. “Henüz 8 Mart çağrısı yapmadan saldırıya uğradık. Yerlerde sürüklendik. Hakarete, küfre maruz kaldık. Dilay’ın serbest bırakılmasını istiyoruz. Suçsuz olduğunu herkes biliyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler