Ayrı yaşadığı eşini otel lobisinde katleden kocaya savcı indirim istedi

İstanbul Ümraniye'de ayrı yaşadığı eşini bir otelin lobisinde defalarca bıçaklayarak katleden ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen Hakan Kadakal için savcı 'suçun haksız tahrik altında işlendiğini' belirterek indirim istedi.

Yayınlanma: 22.02.2018 - 08:57
Abone Ol google-news

Ümraniye’de bir otel girişinde ayrı yaşadığı eşini defalarca bıçaklayarak öldüren sanık Hakan Kadakal’ın “eşi kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. 

Kızının öldürülme anını gözyaşları içinde izledi

Hürriyet’ten Aziz Özen’in haberine göre Anadolu 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Hakan Kadakal, Duygu Kadakal’ın kardeşi Gizem Topçu ve taraf avukatları katıldı.

Savcı indirim istedi

Müşteki avukatı Onur Eyüboğlu duruşmada katilin cezasında indirim yapılmamasını isteyerek şunları kaydetti: “Sanığın Facebook adresinde olaydan önce 16 Ekim 2016 tarihinde yaptığı ‘Herkes hakkını helal etsin. Can alacağım liste de kabarık’ şeklinde paylaşımda bulunmuş olması ve bıçağı hazırlayıp üzerinde taşıyarak eşini canavarca hisle hareket etmek suretiyle kasten öldürme eylemini gerçekleştirdiği sabittir. Sanık, kamera görüntülerinden de anlaşılacağı üzere otel lobisinde cinayeti işleyerek, olmadığı halde kendisi lehine tahrik indirimi sağlayarak az bir ceza almak sureti ile bu olayı planlamıştır. Sanığın lehine indirim yapılmamasına karar verilmesini talep ederiz.”

Duruşmada mütalaasını veren cumhuriyet savcısı, Kadakal’ın ‘haksız tahrik altında kasten öldürme’ suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Duruşma, tarafların son savunmalarını yapmaları ve karar verilmek için ertelendi.

‘Hatırlamıyorum’

Hakan Kadakal, önceki ifadelerinde şunları söylemişti: “Kendisi bu olaydan bir süre önce evi terk etti. Ben çocuklarımla birlikte kalıyordum. Olay günü Çakmak’ta bulunan ablamdan arkadaşımın kullandığı araç ile yola çıktık. Duygu’yu gördüm. Kendisi ile konuşmak için araçtan indim. Bu sırada madde satan E.D. ile Duygu konuştu ve bir binaya girdiler. Ben de peşlerinden gittim. Yukarıya çıkacaklarını görünce müdahale ettim ve ‘Ne oluyor?’ deyip E.’ye sordum. Kendisi Duygu’ya mal vereceğini söyledi. Ben de ‘Herkese sokakta satıyorsun Duygu’ya neden odada’ dedim Bu sırada Duygu, ‘Sen karışamazsın’ şeklinde sözler söyledi. Ben kendisine, ‘Buraları bırakıp gidelim, Edirne’ye yerleşelim istersen Bingöl’e yerleşiriz’ dedim. Ancak kendisi bana ‘Sen erkek misin, ben buyum, bana karışamazsın’ gibi sözler söyledi. Duygu evden ayrıldıktan sonra çocuklar benim yanımda kalıyordu ve beni ‘Adıyaman’a ikimiz gidelim’ şeklinde yönlendirmesiyle çocukları yurda teslim etmemi sağlamıştı. Bunlar aklıma geldi. O an tuhaf oldum, nasıl olduğunu hatırlamıyorum. Elim kesildiğinde kendime geldim.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler