Afrin Operasyonu'nda 34. gün.... TSK'den açıklama

TSK: "Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1829 oldu"

Yayınlanma: 22.02.2018 - 10:07
Abone Ol google-news

<video:931868>

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Afrin'de 34 gündür sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekatı'nda, etkisiz hale getirilen terörist sayısı, 1829'a yükseldi.

TSK'nin sınırda ve bölgede güvenlikle istikrarın sağlanması, bölge halkının, teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılması amacıyla Suriye’nin kuzeybatısında bulunan Afrin bölgesinde PYD-YPG'ye yönelik 20 Ocak'ta başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'nda 34'üncü güne girildi. Türk savaş uçaklarının, YPG'ye ait belirlenen hedefleri havadan bombaladığı harekat, karadan da topçu bataryaları ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) desteğiyle sürdürülüyor.

Genelkurmay Başkanlığı'nca, 32 askerin şehit olduğu, 9 sivilin de hayatını kaybettiği harekatın son durumuna ilişkin bilgilendirme yapıldı. Genelkurmay'ın yazılı açıklamasında, "49'u son 24 saatte olmak üzere harekatın başından bu yana toplam 1829 teröristin etkisiz hale getirildiği" kaydedildi. 

BİR KÖY DAHA YPG'DEN ALINDI

İHA'nın haberine göre Zeytin Dalı Harekatı kapsamında stratejik öneme sahip Tell Dilur köyü YPG'den alındı.

Harekat kapsamında Deyr Ballut ve Cinderes arasındaki stratejik Tell Dilur köyü YPG'den geri alındı. Yerel kaynaklar, köyün nüfusunun 3 bin 500 olduğunu bildirdi.

Operasyon kapsamında 66 köy, 6’sı köy altı yerleşim ve 20 stratejik dağ ve tepe YPG'den alındı.

 BÜLBÜL TEPESİ VURULUYOR

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Suriye’nin Afrin kentine yönelik başlatılan operasyon devam ediyor. Öğle saatlerinde Kilis’in Gülbaba ve Darmık bölgesinde konuşlu bulunan tank ve fırtına obüsler Bülbül tepesindeki YPG mevzilerini vurdu. Yoğun dumanların yükseldiği bölgelerdeki patlama sesleri Gülbaba bölgesinden de hissedildi.

Diğer yandan obüslerin vurmasının ardından yer yer ÖSO birlikleri ile YPG’liler arasında sıcak çatışma çıktığı gözlendi.

7 İLDEN PÖH'LER TAKVİYE EDİLDİ

TSK'nin Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı için, bugün yurdun dört bir yanında görevli olan PÖH'ler dualarla, kurbanlarla yola çıktı. Ordu, Muş, Van, İzmir, Ağrı ve Kocaeli'den Afrin'e giden PÖH'lerin hepsi gönüllü olunca aralarında kura çekildi.

Ordu, Muş, Van, İzmir, Kocaeli, Ağrı ve Antalya'dan Mehmetçiğe destek vermek için Afrin'e doğru yola koyulan PÖH'ler, dua, tekbir ve kurbanlarla uğurlandı.

 

<video:932147>

Şeyh Horoz'daki YPG hedefleri çok namlulu füzelerle vuruldu

'Zeytin Dalı Harekatı'nın 34'üncü gününde, Kilis'in karşısında bulunan Suriye'nin Şeyh Horoz bölgesindeki YPG hedefleri, Türk savaş uçakları tarafından ateş altına alındı. Uçakların peş peşe sortileriyle vurulan hedefler imha edildi. Bombalamalar sonrasında bölgeden duman yükseldi. Karadan da zaman zaman fırtına obüsleri, belirlenen hedefleri bombalıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler