Afrin Operasyonu'nda 35. gün... TSK'den açıklama

Suriye'nin Afrin kentindeki YPG'ye yönelik 35 gündür sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin yapılan açıklamada, "Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1873'e yükseldi" denildi.

Yayınlanma: 23.02.2018 - 09:56
Abone Ol google-news

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK), sınırda ve bölgede güvenlik ile istikrarın sağlanması amacıyla Suriye’nin kuzeybatısında bulunan Afrin bölgesinde PYD/YPG'ye yönelik 20 Ocak'ta başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'nda 35'inci güne girildi. Türk savaş uçaklarının, YPG'ye ait belirlenen hedefleri havadan bombaladığı harekat, karadan da topçu bataryaları ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) desteğiyle sürdürülüyor.

Genelkurmay Başkanlığı, 32 askerin şehit olduğu, 9 sivilin de hayatını kaybettiği harekatın son durumuna ilişkin bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirmede "44'ü son 24 saatte olmak üzere harekatın başından bu yana toplam 1873 terörist etkisiz hale getirildi" ifadelerine yer verildi.

TSK: Afrin Afrinlilerindir

TSK'den Afrin'de sivil ölümlerine dair yapılan açıklamada, "Terör örgütü sığınaklarını kullanan ve askerlerimize ateş ederken etkisiz hale getirilen teröristlerin sivil kabul edilmesi mümkün değildir" denildi.

Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin açıklama yapan Türk Silahlı Kuvvetleri, "Terör örgütünden temizlenen yerleşim yerlerinde halkın evlerine dönmeye başladıkları gözlenmektedir. Zeytin Dalı Harekatı'nın maksatlarından biri de ‘Afrin Afrinlilerindir’ gerçeğinden hareketle dost ve kardeş bölge halkının, teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılarak tekrar evlerine dönmelerini sağlamaktır. Ayrıca teröristlerden arındırılan yerleşim yerlerinde yaşayan halka şu ana kadar ihtiyaç duydukları gerekli tüm insani yardımlar yapılmakta ve halkın harekata olan olumlu yaklaşımı ile Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı sevgisi açıkça görülmektedir" ifadelerini kullandı. Açıklamanın devamı şöyle: 

“DEAŞ ile mücadele konusunda en ufak bir sapma olmadığı gibi tam aksine söz konusu terör örgütü ile mücadeleye Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından diğer ülkelerden çok daha fazla katkı sağlanmaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında gerçek olmayan fotoğraf ve videolar servis edilerek Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Söz konusu bilgi, fotoğraf, video ve haberlerin gerçek dışı, maksatlı ve ulusal/uluslararası kamuoyunu yanıltmak amacıyla yapıldığı her seferinde sabit delillerle kanıtlanmaktadır.”

 Hatay'daki sınır birliklerine tank sevkiyatı sürüyor

Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı devam ederken, sınır birliklerine tank sevkiyatı sürüyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı kapsamında sınır birliklerine tank sevkiyatı sürüyor. Akşam saatlerinde Hatay’ın Kırıkhan ilçesine 5 tank giriş yaptı. Askerler güvenlik önlemleri içerisinde sınır birliklerine sevk edildi. Askeri konvoyla gelen tanklar, birliklerine ulaştı.
Bölgede askeri hareketlilik sürüyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler