Ardahan'da bulunan Rus komutanın cenazesine Polonya da talip

Ardahan'da inşaat kazısı sırasında bulunan yarbayın cesedine Rusya'dan sonra Polonya da talip oldu. Rus ordusunda görev yapan yarbayın aslen Polonyalı olduğu belirtilmişti.

Yayınlanma: 23.02.2018 - 12:39
Abone Ol google-news
<video:728630>

Rusya ile Polonya arasında krize dönüşme ihtimali yaratan yarbayın cesedi, Ardahan'da bir inşaatın temel kazısı sırasında bulunmuştu.

Temel kazasında bulunan Rus generalin tabutu mühürlendi, koruma altına alındı

Milliyet gazetesinden Önder Yılmaz'ın haberine göre, tabut içindeki cesedin Rus General Vasiliy Geyman'a ait olduğu iddia edilmiş ancak Kars Müzesi'nde mühürlenip koruma altına alınan yarbayın, bilimsel araştırmalar sonrası Yarbay Karl Karloviç Rjepetski olduğu anlaşılmıştı.

KURTULMUŞ: YAZIŞMA FASLINDAYIZ

TBMM'de konuya ilişkin soruları yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Polonya asıllı Rusların yarbayın koruma altındaki cesedin Rusya'ya verilmesi talebi var. Ancak Polonyalılar da Yarbay Polonya asıllı olduğu için hak iddia ediyorlar ve onlar da Polonya'ya verilmesini istiyorlar. Karar verilecek, uygun olan yapılacak. Şu an yazışma faslındayız" dedi.
Kurtulmuş, "Yarbayın koruma altındaki cesedi Rusya'ya teslim edilirse, onlardan da tarihi eserlerimizin iadesi talep edilebilir mi" sorusunu ise, "Rusya'da pek çok eserimiz var, çok sayıda tablomuz var ancak önce komutanın yerine gitmesini sağlamamız gerekiyor" diye yanıtladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler