Halkevleri, Dilşat Aktaş'ın gözaltına alınma nedenini açıkladı

Halkevleri, Eş Genel Başkan Dilşat Aktaş ile çok sayıda üyesinin gözaltına alınması ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Aktaş'ın “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” dediği için gözaltına alınan Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey üyeleriyle dayanışma eyleminde yaptığı konuşma ile “Barışı savunmak haktır, savaşı savunmak suçtur” yazılı afişler nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi.

Yayınlanma: 27.02.2018 - 09:37
Abone Ol google-news

Halkevleri Genel Merkezi Eş Genel Başkanları Dilşat Aktaş ile çok sayıda üyelerinin gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Halkevleri’nin eşitlik, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde 86 yılı geride bıraktığı bugünlerde Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş, Halkevleri eski yöneticileri ve üyeleri barışı savunan açıklamaları ve sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek günlerdir gözaltında tutulmaktadır.

Gözaltı kararının, memleketi susturmaya; laiklik, demokrasi, özgürlük, barış ve insanca yaşam için mücadele edenleri engellemeye; halkın örgütü olan Halkevleri’nin mücadelesini kriminalize etmeye yönelik bir hamle olduğunu biliyoruz.

 “Birileri diktatör olacak diye halk, sağlığından vazgeçecek değil” 

Soruşturma dosyasında kısıtlılık kararı olmasına rağmen edinebildiğimiz bilgiye göre eş genel başkanımızın gözaltına alınma nedeni, “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” dediği için gözaltına alınan Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey üyeleriyle dayanışma eyleminde yaptığı konuşmada “Birileri diktatör olacak diye halk, sağlığından vazgeçecek değil” demesi ile “Barışı savunmak haktır, savaşı savunmak suçtur” yazılı afişler gösterilmektedir.

"Halkevleri mücadelesini tüm baskılara karşın sürdürecektir"

Halkevleri eğitimden sağlığa, ulaşımdan barınma hakkına, laiklikten özgürlüğe birçok mücadele alanında halkın yanında ve halkın içinde mücadelesini tüm baskılara karşın sürdürecektir.

Arkadaşlarımızın serbest bırakılması için haksız ve hukuksuz gözaltı uygulamalarını ve Halkevleri’nin mücadelesini kamuoyunun gündemine taşımanızı, kaleminizle dayanışmayı büyütmenizi rica ediyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler