Hâkim yine avukat azarladı: ‘Şıracının şahidi bozacı’

Altı Barış Akademisyeni, dün İstanbul’da mahkemeye çıktı. Akademisyen Neşe Yıldıran’ın ek süre talep ederken söylediklerinin tutanağa tam geçirilmemesine itiraz eden avukatına mahkeme başkanı, “Şıracının şahidi bozacı” dedi. Avukat Ömer Kavili reddi hâkim istedi, başkan ise “Sabrımı zorlamayın, şov mu yapıyorsunuz” deyip avukatı salondan attı.

Yayınlanma: 27.02.2018 - 22:16
Abone Ol google-news

“Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriye imza attıkları için haklarında dava açılan 6 akademisyen, İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde peş peşe yapılan duruşmalarda yargıç karşısına çıktı. İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan 3 akademisyenin duruşması ise yargıç gelmedi için ertelendi. Akademisyenlerin avukatı Meriç Eyüboğlu, “Bizi kaygılandıran şey birbirinin kopyası haline gelmiş yargılamadır” dedi.

‘Sabrımı sınamayın’

Akademisyen Neşe Yıldıran’ın davası gergin başladı. Yıldıran, iddianame kendisine tebliğ edilmediği için savunma yapmak üzere ek süre talep etti. Yıldıran’ın avukatı Ömer Kavili, müvekkilinin söylediklerinin tutanağa eksik geçildiği uyarısında bulununca, Mahkeme Başkanı “Şıracının şahidi bozacı” dedi. Kavili de duruşmaların görüntülü kayıt altına alınmasını isteyerek mahkeme heyetini reddetti. Kavili ile Mahkeme Başkanı arasında bir süre tartışma yaşandı. Mahkeme Başkanı, “Sabrımı zorlamayın... Burada şov mu yapıyorsunuz’ diye konuştu. Duruşma tutanağını isteyen Kavili, salondan atıldı. Yargılanan diğer akademisyenler Şükran Çavdar, Çağla Diner, Canan Özcan, Gülçin Coşkun, Melih Kırlıdoğ da ek süre talep etti.

Gülçin Coşkun’un avukatı Meriç Eyüboğlu, “Siz bizim taleplerimizi biliyorsunuz, biz sizin kararlarınızı biliyoruz. Bizi kaygılandıran şey, birbirinin kopyası haline gelmiş yargılama. Hukuka olan inancımızı korumak istiyoruz. Geçtiğimiz Cuma günü 32. ACM’de bir karar çıktı. Biz, akademisyenler ve avukatlar, adil yargılanmanın gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda kaygılıyız. Mahkemenizin daha önce kabul ettiği dosya celbinden neden bugün vazgeçtiniz. Mahkemeler arasında çelişkili kararlar verilecekse, bu adil yargılanma hakkının ihlalidir. Burada korunması gereken hak, sanık haklarıdır, adil yargılanma hakkıdır. Birleştirme talebimiz yakıcılığını koruyor. Talebimizi tekrar ediyoruz” dedi. Mahkeme heyeti, avukatların dosyaların birleştirilmesi yönündeki taleplerini ‘yargılamanın uzayacağını’ gerekçe göstererek reddetti. Davalar, 10 Mayıs, 28 Haziran ve 11 Eylül günlerine ertelendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler