Önceki gün gözaltına alınan Alev Şahin: ‘Susuz bıraktılar, mehter marşı dinlettiler’

Bir yılı aşkın süredir oturma eylemi yapan KHK mağduru Alev Şahin önceki gün gözaltına alınmış, ardından serbest bırakılmıştı. Gözaltındayken yaşadıklarını anlatan Şahin, 'Saatlerce susuz bıraktılar, arabalarda mehter marşı dinlettiler, hakaret ettiler' dedi.

Yayınlanma: 27.02.2018 - 22:51
Abone Ol google-news

KHK ile 6 yıldır çalıştığı işinden edilmesinin ardından bir yılı aşkın süredir oturma eylemi yapan ve önceki gün gözaltına alınan Alev Şahin dün savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Serbest bırakıldıktan sonra gazetemize konuşan Şahin, “ Saatlerce susuz bıraktılar, arabalarda mehter marşı dinlettiler, hakaret ettiler” dedi. Düzce Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde görevliyken yaklaşık bir yıl önce KHK ile ihraç edilen Alev Şahin’in başlattığı oturma eylemini sonlandırmak için gösteri, eylem ve yürüyüşlere ‘yasak’ getirmişti. Valiliğin kararını sosyal medyadan duyuran Şahin, yasağa rağmen eylemine devam edeceğini ifade etmişti. Şahin, önceki gün eylem yaparken, valilik yasağını gerekçe gösteren polisler tarafından gözaltına alınmıştı.

‘Acizliklerini gösteriyor’

Şahin, “Bir kadını onlarca polisin bekleyip gözaltına alması acizliklerini gösteriyor. Yoksa beni korumak için gelmiyorlar. Daha önce test ettiğim için söylüyorum. Nezarete götürdükten sonra avukatımla görüştürmediler. Kendi zorumla görüşebildim. Kendimi zorlamamla arkadaşımın getirdiği suyu alabildim. İşimi geri istiyorum dedim provokasyona, saldırıya uğradım. İşimi geri istiyorum dedim gözaltına alındım. İşimi geri istemekten nasıl vazgeçerim, bu kadar haksızlığa nasıl susarım, bu kadar zulmü nasıl kabul ederim? Vazgeçmeyeceğim” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler