‘Şeker fabrikaları millidir’

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesini protesto eden CHP, Malatya ve Elbistan’daydı. Ağbaba, satış talebinin üreticiden değil, yabancı şirketlerden geldiğini belirtti.

Yayınlanma: 27.02.2018 - 23:04
Abone Ol google-news

Hükümetin 14 Şeker Fabrikası’nın satışına yönelik kararına tepki amaçlı olarak fabrikaların bulunduğu bölgelerde tepkilerini dile getiren CHP’nin son durağı Malatya ve Elbistan Şeker Fabrikaları oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba başkanlığındaki CHP heyeti tarafından fabrika alanında yapılan açıklamada satış kararından derhal vazgeçilmesi istendi. Ağbaba, şeker fabrikalarını savunmanın, ülkeyi savunmak olduğunu dile getirdi.

Ağbaba, “Yerli ve milli tartışmalarının olduğu bugünlerde bir şeyin altını her şekilde çizmemiz gerekiyor. Şeker fabrikasının her şeyi millidir. Çiftçisiyle, işçisiyle, nakliyesini yapan kamyoncusuyla yerli ve milli bir kuruluştur. Şeker fabrikası sadece fabrikada çalışan 10 bin işçiyi ilgilendiren kuru bir yer değil. Şeker fabrikası sadece burada çalışan işçiler demek değil. Tabii ki onların hakkı çok ama şeker fabrikası denilince akla yüz binlerce üretici geliyor, besiciler geliyor. Peki burası satılınca ne olacak Malatya’da daha önce satılan fabrikalar ne olduysa burası da aynı olacak. Tekel Sigara Fabrikası satılınca Malatyalıların sesi çıkmadı. Ne oldu AVM oldu Sümerbank, AVM oldu” dedi.

Satış talebinin kimden geldiğini de soran Ağbaba, söz konusu talebin ne işçiden, ne üreticiden ne de kamyoncudan geldiğini belirterek, “Bu talep, değerli arkadaşlar Türkiye’de uzunca bir süredir lobi yapan Amerikan Kargem gibi şirketlerden geldi. Bu satış talebi bizden değil ABD, den geldi. O nedenle bu satış yerli ve bir milli bir satış değildir” diye konuştu. CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ve Kırklareli Milletvekili Turabi Kaya ile Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat’da protestoda birer konuşma yaptılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler