Afrin harekâtı 40'ıncı gününde... TSK'den açıklama

Suriye'nin Afrin kentine düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı'nın 40'ıncı gününe ilişkin TSK tarafından yapılan açıklamada, "2184 terörist etkisiz hale getirildi" denildi.

Yayınlanma: 28.02.2018 - 10:36
Abone Ol google-news

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, Türkiye'nin sınır hattı ile bölgedeki güvenlik ve istikrarın sağlanması amacıyla Suriye’nin kuzeybatısında bulunan Afrin bölgesinde PYD/YPG'lilere yönelik 20 Ocak'ta başlatılan 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda 40'ıncı güne girildi.

Şu ana kadar 120 civarında köy ve stratejik noktanın teröristlerden temizlenmesinin ardından Hatay ile Kilis sınırında oluşturulan hilal ile YPG'lilerin Türkiye'ye yönelik roket ve havanlı saldırıları sonlandırıldı. İç kesimlere ve YPG'lilerin denetimindeki beldelere ilerleyen güvenlik güçleri, bu bölgelerin de YPG'lilerden  kısa sürede alınmasını hedefliyor.

YPG'lilere ait hedeflerin kara ve hava operasyonlarıyla imha edilmesine devam edilen harekatın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı tarafından bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirmede "101'i son 24 saatte olmak üzere harekâtın başlangıcından bu yana 2 bin 184 teröristin etkisiz hale getirildi" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler