Malatya darbe girişimi davasında mütalaa açıklandı: 65 sanığa ağırlaştırılmış müebbet

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Malatya’da yürütülen soruşturmada tutuklanan dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile 2. Ordu Kurmay Başkanı Avni Angun’un bulunduğu ,6’sı general 24’ü tutuklu 76 sanıklı davanın 9. duruşması görüldü.

Yayınlanma: 28.02.2018 - 19:47
Abone Ol google-news
Yakınca Spor Salonu’nda 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmaya tutuklu sanıklar geniş güvenlik önlemleri altında  getirildi. Dönemin  2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile 2, Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun, SEGBİS üzerinden duruşmaya katıldı. 
 
Cumhuriyet Savcısı Muhittin Atlı, mütalaasında dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili, 2. Ordu Harekat Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Zeki Karataş,  7. Ana Jet Üssü’nün Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık’ın da aralarında bulunduğu  32 eski subay ve astsubay ile 33 er ve erbaş olmak üzere toplam  65 sanık için,  “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.  8. duruşmada verilen ara kararda tahliye edilen dönemin 2. Ordu Komutanlığı Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Ersin Yıldırım’ın  “darbeye teşebbüsten”suçundan  beraatını, “silahlı terör örgütüne üye olmaktan” cezalandırılmasını isteyen savcı Atlı,  tutuksuz yargılanan 6 subay ve astsubay ile 4 er  olmak üzere 10 sanık için de  beraat talebinde bulundu.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler