Afrin şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Suriye'nin Afrin bölgesindeki PYD/YPG'ye yönelik sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı'nda dün çıkan çatışmalarda şehit olan 8 asker son yolculuklarına uğurlandı.

Yayınlanma: 02.03.2018 - 13:42
Abone Ol google-news

Hastanelerin morglarından Türk bayrakları asılı ambulanslara alınan şehitlerin cenazeleri Hatay Havaalanı'na gönderildi. Havaalanında basına kapalı gerçekleştirilen uğurlamanın ardından şehitler Jandarma Astsubay Uğur Palancı’nın (28) cenazesi İzmir’in Gaziemir ilçesine, Jandarma Uzman Çavuş Arif Demirel'in (24) cenazesi Kastamonu'nun İnebolu ilçesi Dibek köyüne, Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol'un (24) cenazesi Isparta'ya, Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç'un (23) cenazesi Konya'ya, Jandarma Uzman Çavuş Recep Çetin'in cenazesi Eskişehir'e, Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik'in (26) cenazesi Van'ın Erciş ilçesine, Uzman Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Dinek'in cenazesi Aydın'ın Nazilli ilçesine, Jandarma Uzman Çavuş Ozan Gökçe'nin cenazesi ise Hatay'ın Payas ilçesine gönderildi.



Naaşları memleketlerine ulaşan şehitler, kılınan cenaze namazlarının ardından son yolculuklarına uğurlandı.

ISPARTA - Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, PYD/YPG'lilerle girdikleri çatışma sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol'un (24) cenazesi, memleketi Isparta'da yaklaşık 10 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.



Zeytin Dalı Harekâtı'nın 41'inci gününde Hatay Hassa'nın karşısındaki Hac Bilal köyü Keltepe bölgesinde dün PYD/YPG'lilerle çıkan çatışmada şehit olan 8 askerden Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol için memleketi Isparta'da cenaze töreni düzenlendi. Ulu Camii'nde kılınan cuma namazı sonrası 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törene, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, AKP Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, AKP Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Isparta İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan, Isparta Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, askeri erkân, şehidin babası Durmuş (55), annesi Keziban, kız kardeşi Mihriban, erkek kardeşleri İhsan (20) ve Emirhan Açıkkol (7) ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Cenaze törenine, Afrin'de 3 Şubat'ta şehit düşen Uzman Çavuş Ali Yılmaz'ın babası Hilmi Yılmaz da katılarak, aileye başsağlığı diledi. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Açıkkol Ailesi'nin yanına giderek başsağlığı dileğinde bulundu.

'Ağabeyinin kamufulajını giydi'

Şehidin kardeşi İhsan Açıkkol, ağabeyinin kamuflajını giyerek cenaze namazında saf tuttu. Şehidin küçük kardeşi Emirhan Açıkkol ise tören öncesinde Türk bayrağına sarılı tabutun başına gelerek ağabeyinin fotoğrafını öptü. Anne Keziban Açıkkol da tabuta sarıldı, uzun süre gözyaşı dökerek öptü.
Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından İl Müftü Vekili Mevlüt Şahiner tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Namazdan sonra baba Durmuş Açıkkol, oğlunun tabutuna sarıldı. Bir süre bu şekilde duran Durmuş Açıkkol'u yakınları ve askeri yetkililer teselli etmeye çalıştı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, ardından tören mangası tarafından top arabasına taşındı. Bir süre top arabasıyla götürülen şehidin cenazesi, ardından cenaze aracıyla Garnizon Şehitliği'ne götürülerek toprağa verildi.

'Afrin'e şehit olmaya gidiyorum'

Bekâr olan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol'un geçen hafta çarşamba günü ailesini ziyaret ettikten sonra Afrin'e gittiği belirtildi. Şehidin yakın arkadaşları, Burhan Açıkkol'un harekâta gitmeden önce yaptığı konuşmalarında 'Afrin'e şehit olmaya gidiyorum' dediğini söyledi. Şehidin odasında 'Gayret bizden, zafer Allah'tan' yazısının yer aldığı kaydedildi.

<video:936595>

İZMİR - Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin kırsalında güvenlik güçleriyle PYD/YPG'liler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Uğur Palancı son yolculuğuna uğurlandı. 

Gaziemir ilçesindeki Gülhane Camisi'nde düzenlenen törene şehit Palancı’nın emekli polis memuru babası İhsan Palancı, annesi Yasemin Palancı, ağabeyi Kadir, kardeşi Ümit, yakınları, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AKP İzmir milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya, Necip Kalkan, Kerem Ali Sürekli, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, eski Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Galip Mendi, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, AKP İl Başkanı Aydın Şengül ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Palancı’nın naaşının camiye getirilişi sırasında tekbir getirildi. Şehidin annesi, babası ve kardeşleri katafalka konan tabutun başından bir an olsun ayrılmadı.

10 gün önce göreve gitmişti

Cuma namazının ardından şehidin naaşı top arabasına konuldu. Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Kadifekale Hava Şehitliğine defnedildi.

Mardin'in Artuklu ilçesine kayıtlı ve bekar olan Uğur Palancı’nın 10 gün önce Afrin’e göreve gittiği öğrenildi. 

<video:936591>

KASTAMONU - Afrin’de, ‘Zeytin Dalı Harekatı’ kapsamında dünkü çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Arif Demirel’in cenazesini taşıyan Türk Hava Kuvvetlerine ait Solo Türk isimli askeri uçak, Kastamonu Havalimanı’na indi. Şehit cenazelerini Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, AKP Kastamonu Milletvekilleri Hakkı Köylü, Metin Çelik ve Murat Demir, Garnizon Komutanı ve Askeralma Bölge Başkanı Per. Alb. Sadettin Yıldız, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, ilçe belediye başkanları ve ilçe kaymakamları, siyasi partilerin temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askeri ve adli erkan, şehit aileleri ile Kastamonulular karşıladı. 

 

<video:936647>

 "Ağabeyimi tabuta koymuşlar"


Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerler tarafından uçaktan alınarak, omuzlarda bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu. Şehidin cenazesi omuzlarda taşınırken şehit yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit Uzman Çavuş Arif Demirel’in kız kardeşi Fatma Demirel, “Ağabeyimi tabuta koymuşlar, kalksın ağabeyim o tabuttan” diyerek gözyaşı döktü.

Düğününü Afrin harekâtı için ertelemiş


Havalimanında şehit eşinin cenazesini karşılayan Rukiye Demirel gözyaşlarına boğuldu. Şehit Arif Demirel ve Rukiye Demirel’in 5 Aralık 2017 tarihinde İnebolu Belediyesi’nde resmi nikâhlarının kıyıldığı, Zeytin Dalı Harekâtı nedeniyle düğünlerini 30 Ağustos 2018'de yapacakları öğrenildi.

Şehit Uzman Çavuş Arif Demirel’in cenazesi, konvoy eşliğinde Kastamonu’dan şehir içerisinden geçerek İnebolu ilçesine gönderildi. Şehit Uzman Çavuş Arif Demirel’in cenazesi, İnebolu’da Evrenye Köyünde düzenlenecek törenle Dibek Köyünde Cuma namazının ardından toprağa verilecek. 

Şehit J. Uzm. Onb. Rıdvan Çevik

VAN - Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Afrin’de yürütülen operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik (26), memleketi Van'ın Erciş ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazenin cami avlusuna getirilmesi sırasında şehidin annesi Leyla, babası Zeynel Abidin, kardeşleri ve nişanlısı Seda Derin tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği Afrin harekatınde dün şehit olan 8 askerden biri olan Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik için memleketi Erciş ilçesinin Çınarlı Mahallesi'nde bulunan Hazreti Ömer Camisi önünde tören düzenlendi. Törene Ulaştarma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Van Asayiş Kolordo Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, polis ve askeri yetkililer ile yaklaşık 7 bin kişi katıldı.

Ailesi şehidin tabutuna sarılarak göz yaşı döktü

Cuma namazı öncesi Van'dan helikopterle Erciş ilçesine getirilen Şehit Jandarma Onbaşı Çevik'in cenazesi, cami avlusuna götürüldü. Bu sırada gelen babası Zeynel Abidin, annesi Leyla, iki kardeşi ve nişanlısı Seda Derik, tabuta sarılarak ağıtlar yaktı, gözyaşı döktü. Şehidin yakınlarını askeri yetkililer, teselli etmeye çalıştı. Şehit cenazesi, cuma namazına müteakip, kılınan cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra aynı mahallede bulunan Çınarlı mezarlığında  gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Evlilik hazırlığı yapıyordu

Afrin'de şehit düşen 1'i kız 3 kardeşin ikincisi olan Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik'in 4 ay önce  nişanlandığı ve evlilik hazırlıkları yaptığı belirtilirken, 4 gün önce İzmir'den Afrin'e gittiği sırada babası Zeynel Abidin ile telefon görüşmesi yaptığı öğrenildi. Babasının, "Oğlum gerekirse istifa et gitme" sözüne  tepki gösterip üzülen Şehit Çevik, şehitlik mertebesinin herkese nasip olmayacağını, gerekirse kendisini de Afrin'a giderek şehit olacağını babasına söylediği belirtildi.

<video:936564>

ESKİŞEHİR - Afrin’de PYD/YPG'liler ile girilen çatışma sonucunda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Recep Çetin, memleketi Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Eskişehirli Uzman Çavuş Recep Çetin naaşı sabah saatlerinde Eskişehir’e ulaştı. Uzman Çavuş Çetin'in Reşadiye Camii'ne getirilen al bayrağa sarılı tabutu başında cenaze namazı öncesinde dualar edildi. Evli ve henüz 1.5 aylık kızı bulunan Recep Çetin'in ailesi, taziyeleri kabul etti. Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından top arabasına konulan şehit Recep Çetin'in naaşı, toprağa verileceği Kanlıpınar Şehitliği'ne uğurlandı.

<video:936648>

 Acılı aileyi bakanlar teselli etti 


Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Recep Çetin'in Eskişehir'de kılınan cenaze namazına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, şehidin ailesini teselli etti. Acılı babanın koluna girerek sakinleştiren Bakanlar, cenaze namazını baba ile yan yana kıldılar. Şehidin al bayrağa sarılı tabutu top arabasına konulduğu sırada oğluna son kez sarılan baba Eyüp Çetin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından sakinleştirildi. Bakan Soylu ve Gül, geçiş töreni esnasında da baba Çetin'i bir an olsun yalnız bırakmayarak teselli etti.

Cenaze törenine; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, şehidin yakınları, sevenleri ve binlerce Eskişehirli katıldı. 

HATAY - Suriye'nin Afrin bölgesindeki PYD/YPG'lilere yönelik sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Ozan Gökçe, memleketi Hatay'ın Payas ilçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi.

 

<video:936661>

Şehidin cenazesi ilk olarak Karacami Mahallesi'ndeki baba ocağına getirilerek helallik alındı. Daha sonra uğurlama töreni için Payas Asri Mezarlığı'na götürüldü. Burada Şehitlik Cami'nde düzenlenen törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Hatay Valisi Erdal Ata, şehidin ailesi askeri erkan ve binlerce kişi katıldı.


Törende şehit oğulunun tabutuna sarılan annesi Nurten Gökçe ağıt yaktı. Babası Mustafa Gökçe'yi ise Bakan Faruk Özlü, Hatay Valisi Erdal Ata teselli etti. Şehidin kardeşleri Hakan, Melike ve Merve Gökçe de "Canımın içi" diye gözyaşı döktü.

Bekar olan şehit Mustafa Ozan Gökçe'nin cenazesi kılınan cenaze namazının ardından caminin yanındaki şehitlikte toprağa verildi.

AYDIN - Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Afrin'deki PYD/YPG'lilere yönelik sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinek'in (22) cenazesi, Aydın'ın Nazilli ilçesindeki baba ocağına getirildi. Şehit Dinek'in 2 gün önce annesiyle görüşüp, "Buralar çok sisli, dumanlı. Afrin'e gideceğiz. Hakkını helal et" dediği belirtildi.

'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında, Afrin kırsalındaki Hac Bilal köyü Kel Tepe bölgesinde, PYD/YPG'lilerle çıkan çatışmada şehit olan 8 askerden Jandarma Uzman Çavuş Dinek'in şehadet haberi, ailesinin yaşadığı Aydın'ın Nazilli ilçesi ile memleketi Denizli'de büyük üzüntü yarattı. Nazilli'de boyacılık yapan baba Kenan Dinek (48), anne Sezgül Dinek (46), kız kardeş Nimet Dinek (20) ve 6 aylık nişanlısı Huriye Alaca, acı haberle yıkıldı. Şehidin ailesinin yaşadığı binaya Türk bayrağı asıldı. Aile yakınları ve komşuları, babaevine taziye ziyaretinde bulundu. Şehit Dinek'in 1,5 yıl önce uzman çavuş olduğu, annesinin 1 ay önce trafik kazası geçirdiği ve sol ayağının kırıldığı öğrenildi. 

Şehidtin kardeşi ve nişanlısı asker üniforması giydi

Şehit Uzman Çavuş Dinek'in cenazesi, hava yoluyla İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na getirilmesinin ardından kara yolu kullanılarak, konvoyla Aydın'ın Nazilli ilçesine bağlı İstiklal Mahallesi 520 Sokak'taki babaevine ulaştırıldı. Yaklaşık 3 bin Nazillili, helallik alınması için baba ocağına getirilen şehidini yalnız bırakmadı. Evin önünde şehit cenazesini karşılayanlar arasında yer alan kız kardeşi Nimet Dinek ile nişanlısı Huriye Alaca'nın askeri üniforma giydiği görüldü. Şehidin kız kardeşinin "Ağabey, bizi nerelere bıraktın?", nişanlısının ise "Daha düğün yapacaktın. Evlenecektik. Bırakıp, gittin bizi" diye feryat etmesi yürekleri dağladı.

<video:936685>

Geçirdiği kaza nedeniyle ayağı alçıda olduğu için koltuk değneğiyle ve yakınlarının yardımıyla ayakta durabilen şehit annesi Sezgül Dinek'in "Yavrum, 2 gün önce daha yeni görüşmüştük. Bırakıp, gittin bizi" diye ağlaması herkesi duygulandırdı. Başta baba Kenan Dinek olmak üzere aile fertleri, gözyaşlarını tutamayıp, şehidin tabutuna sarılarak, gözyaşı döktü.


Evin önünde helallik alınmasının ardından şehit Jandarma Uzman Çavuş Dinek'in cenazesi, törenin yapılacağı ve toprağa verileceği memleketi Denizli'nin Tavas ilçesi Çalık Mahallesi'ne gönderildi. Askerlerin omzuna aldığı şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracına konulup, kara yoluyla Denizli'ye uğurlandı.

İlçe sakinleri, 'Teröre lanet olsun' sloganı attı. Şehit Dinek'i, Nazilli'de 3 bini aşkın kişinin yanı sıra Vali Yavuz Selim Köşger, İl Jandarma Komutanı Albay Selahattin Acara, ildeki kaymakamlar, belediye başkanları ve siyasi parti temsilcileri de yalnız bırakmadı.

Annesinden helallik istemiş

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinek'in, 2 gün önce, telefonda görüştüğü annesi Sezgül Dinek'e "Buralar çok sisli, dumanlı. Afrin'e gideceğiz. Hakkını helal et" dediği belirtildi. 

KONYA- Afrin'de şehit düşen Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç'un cenazesi, Beyhekim Devlet Hastanesi morgundan alındıktan sonra helallik için baba evine getirildi.

Şehidi 10 bin kişi uğurladı

Şehit Koç'un cenazesini evin önünde yaklaşık 500 kişi ellerinde Türk bayraklarıyla karşıladı. Baba Ahmet, anne Fatma Zehra, kardeşleri, yakınları ve silah arkadaşları tabuta sarıldı. Şehit Koç'un cenazesi alınan helalliğin ardından dualar eşliğinde dini ve askeri törenin yapılacağı Musalla Mezarlığı'ndaki namazgaha getirildi. Şehit babası Ahmet Koç, burada da oğlunun tabutunu, musalla taşına kadar omuzunda taşıdı. Şehidin cenazesi getirildiği sırada mezarlıkta temizlik çalışması yapan belediyede görevli kadın işçiler, şehidin cenazesini görünce gözyaşlarına hakim olamadı.

Törene Konya Valisi Yakup Canbolat, 3'üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fidan Yüksel, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AKP Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, ailesi, yakınları ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Şehit Koç'un cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Konya Şehitliği'ne defnedildi.

 

<video:936718>

Şiir okumuştu

Şehit Koç, görevli olduğu İzmir Bornova Jandarma Komando Tugayı'ndaki silah arkadaşlarıyla Zeytin Dalı Harekatı'na katılmadan önce Gaziantep de bulunan toplanma merkezinde konuşup şair Erdem Bayazıt'ın 'Bulmak' şiiri bölümünden 'Ölüm bize ne uzak, bize ne yakın ölüm. Ölümsüzlüğü tattık bize ne yapsın ölüm' sözlerine okumuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler