CHP'li Altıok'tan Silivri ziyareti: Cumhuriyet’e sahip çıkın

CHP’li Zeynep Altıok, Enis Berberoğlu’nu Maltepe Cezaevi’nde, arkadaşlarımız Akın Atalay, Murat Sabuncu, Ahmet Şık ile işadamı Osman Kavala’yı Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.

Yayınlanma: 03.03.2018 - 06:49
Abone Ol google-news

CHP’li İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nu Maltepe Cezaevi’nde; gazetemiz İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, gazetemiz muhabiri Ahmet Şık ve işadamı Osman Kavala’yı ise Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti. Açılan davaları değerlendiren Altıok, “Hukuku rafa kaldıranlar talimatla tutuklama yapıyor, siparişle de tahliye ediyor. Bir bakıyorsunuz 1 yıl boyunca iddianamesiz, suçsuz şekilde tecrit edilen Deniz Yücel göstermelik bir duruşmaya bile ihtiyaç duyulmadan serbest bırakılıyor. Bir insanın ömründen çalınan 1 yılın hesabını kim verebilir? Hukuk işletilmiyor. Salt hukuka değil akla, mantığa, sağduyuya da aykırı uygulamalar ve ithamlarla aydınlarımız, gazetecilerimiz rehin tutuluyor. Saray iktidarı OHAL ve KHK’ler eliyle Türkiye’de özgürlüğü ve demokrasiyi savunan bütün siyasetçi, aydın, sanatçı, öğretmen, emekçi ve demokratik kitle örgütü temsilcilerini hedef alarak düşünmeyen talimatla soluk alıp veren toplum yaratmak için hukuksuz uygulamalarını meşru kılma gayretinde” dedi.

‘Zulümleri artıyor’

Altıok, “Bu aslında iktidarın hızlı çöküşünün göstergesi. Korkuyorlar ve korkuları büyüdükçe baskıları ve zulümleri de artıyor. Tam 427 gündür tutuklu olan gazeteci Ahmet Şık, 487 gündür tutuklu Akın Atalay ve Murat Sabuncu 9 Mart’taki duruşmada serbest bırakılmalı. Bu nedenle haksızlığa, hukuksuzluğa ve karanlığa karşı 9 Mart’ta haktan, hukuktan ve adaletten yana olan herkes Cumhuriyet davasına kulak vermeli, özgürlük mücadelesi veren gazetecilerimiz yalnız bırakılmamalıdır” diye konuştu.

‘4 aydır iddianamesiz’

Altıok, Osman Kavala için “Yaşanan bir hukuksuzluk sürecidir. Talebimiz hukukun işletilmesidir. Eğer ortada bir suç varsa açıklanmalı ve iddianame düzenlenmeli ancak insan hakları savunucuları, Deniz Yücel ve son döneme ait sayısız mesnetsiz gazeteci tutuklamalarında olduğu gibi süreç hep aynı. Uydurma ithamlar, iddianame garabeti, isnat edilen suçlar hiç değişmeyen bir süreç var. Bu nedenle tam 4 aydır iddianame dahi düzenlenemedi” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon