Atatürk için 'Zurnanın son deliğiydi' diyen Akit TV sunucusu hakkında suç duyurusu

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, AKİT TV'de yayımlanan 'Saklanan Tarih' programında Atatürk için 'Zurnanın son deliğiydi' sözlerini kullanan Ahmet Anapalı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 03.03.2018 - 13:44
Abone Ol google-news

<video:935236>

CHP'li Erdem avukatı Onur Cingil aracılığıyla savcılığa Akit TV sunucusu Ahmet Anapalı ve Akit Televizyon ve Radyo A.Ş. yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

?Dilekçede 28 Şubat 2018'de Akit TV'de yayımlanan ‘Saklanan Tarih' isimli programda yorum yapan Ahmet Anapalı'nın, "Harekat Ordusu'nda zurnanın son deliğiydi. Gel gel, git git yapan emir subayı! Bana su getir, sırtımı kaşı, bacağıma makyaj yap, masaj yap emirlerini uygulayan emir subayı!" dediği belirtildi.

Bu sözlerin, Atatürk'ün manevi şahsiyetine ve hatırasına alenen hakaret içerdiği kaydedilen dilekçede şüphelilerin, "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama", "Devletin egemenlik alametlerini aşağılama","Türk millerini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" ve "Kişinin hatırasına hakaret" suçlarından haklarında soruşturma başlatılarak dava açılması talep edildi.

ÖZÜR DİLEDİ

Anapalı bu sözlerin sosyal medyada yayılmasının ardından Kanal D habere konuştu ve skandal sözleri için  özür diledi. Anapalı, "Yanlış anlattıysam, Atatürk'ü sevenlerden özür diliyorum. Atatürk'e saygısızlık yapmam Allah buna müsaade etmiyor" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler