Afrin harekâtının 44'üncü günü... Üç köy daha YPG'den alındı

Suriye'nin Afrin kentindeki PYD/YPG'ye yönelik 44 gündür sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekâtı'na ilişkin TSK tarafından yapılan açıklamada "Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 612'ye yükseldi" denildi.

Yayınlanma: 04.03.2018 - 10:33
Abone Ol google-news
<video:937450>

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından geçen 20 Ocak günü Türkiye'nin sınır hattı ile bölgedeki güvenlik ve istikrarın sağlanması amacıyla Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PYD/YPG'lilere yönelik başlatılan 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda 44'üncü güne girildi.

Genelkurmay Başkanlığı, YPG'lilere ait hedeflerin kara ve hava operasyonlarıyla imha edilmesiyle sürdürülen harekâtın başından bu yana, 178'i son 24 saatte olmak üzere toplam 2 bin 612 YPG'linin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

AFRİN'DE 3 KÖY DAHA PYD/YPG'DEN ALINDI

Bu sabah saatlerinde Şeran beldesine bağlı Ali Bedirli ve Kırıklı köyleri de YPG'den alındı. YPG'den alınan iki köyde tuzaklanan patlayıcıların bulunup imha edilmesi için çalışmalar başladı.
Böylece, Afrin'de bu iki köyle birlikte YPG'den alınan nokta sayısı 130'a ulaştı.

ŞEYH HADİD BELDESİ DE ALINDI

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında TSK ve ÖSO güçleri, Afrin'in doğusundaki Şeyh Hadid beldesinde çatışmaların ardından öğle saatlerinde kontrolü sağladı. Belde dışında direnen bazı teröristler ile çatışmalar yaşandığı belirtilirken, harekât kapsamında Bülbül ve Raco'nun ardından Şeyh Hadid ele geçirilen üçüncü belde oldu. Ayrıca  Mustakan köyü de YPG'den alındı.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler