Cumhuriyetçiler adalet bekliyor

Tutuklu Cumhuriyetçiler Akın Atalay, Ahmet Şık ve Murat Sabuncu ile cezaevinde görüşen TGC Başkanı Turgay Olcayto, “Meslektaşlarımın moralleri yüksek, Adaletin yerini bulmasını bekliyorlar” diye konuştu.

Yayınlanma: 07.03.2018 - 17:36
Abone Ol google-news

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, bugün Silivri Cezaevi’nde bulunan tutuklu Cumhuriyetçiler Akın Atalay, Ahmet Şık ve Murat Sabuncu’yu ziyaret etti. Ahmet Şık 432 gündür, Akın Atalay ve Murat Sabuncu ise 493 gündür cezaevinde bulunuyor.

9 Mart 2018 Cuma günü Silivri’de görülecek olan Cumhuriyet Davası öncesi yapılan ziyarette Cumhuriyet yazarları adaletin yerini bulmasını istediklerini vurguladılar.

"ADALET YERİNİ BULSUN"

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, “Akın Atalay, Ahmet Şık ve Murat Sabuncu ile ayrı ayrı görüştüm. Moralleri yüksek. Bol bol kitap okuyorlar. İstenilen cezanın karşılığını şimdiden cezaevinde doldurduklarını belirtiyorlar. Gazeteciliğin suç olmadığını, teröristlikle eş değer tutulamayacağına işaret ediyorlar. Adaletin 9 Mart 2018 tarihinde yapılacak duruşmada yerini bulmasını istiyorlar” diye konuştu.

OLCAYTO: GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR

Başkan Turgay Olcayto, “Gazetecilik suç değildir. Halkın haber alma hakkı için görev yapan Cumhuriyet yazarlarının ve bütün tutuklu gazeteci arkadaşlarımızın serbest bırakılmaları en büyük dileğimizdir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler