Türkiye genelinde 'POLNET' arızası: Pasaport kuyruğu oluştu

Emniyet Bilgi Sistemi 'POLNET'te Türkiye genelinde meydana gelen arıza nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda ve sınır kapılarında pasaport kuyrukları oluştu.

Yayınlanma: 07.03.2018 - 18:43
Abone Ol google-news
 
'POLNET'teki saat 15.45'te arıza meydana geldi. Arıza nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda pasaport kuyrukları oluşurken  yolcular saatlerce beklemek zorunda kaldı. Kuyruklarda bekleyen yolcular zaman zaman polis ve görevlilerle tartıştılar. Arızanın devam ettiği ve giriş ve çıkışların manuel olarak yapıldığı öğrenildi.
SINIR KAPILARINDA DA ARIZA 
 
Hamzabeyli, İpsala ve Dereköy Gümrük kapılarında pasaport işlemleri bir süre yapılamadı. Sınır kapılarında arıza nedeniyle devreye HKS sokularak, giriş ve çıkış yapan yolcuların işlemleri gerçekleştirildi. Kapıkule Gümrük Kapısı yetkilileri, POL-NET'teki arızanın giderilmeye çalışıldığını belirterek, HKS ile işlemlerin devam ettiğini söyledi.
 
HKS NEDİR?
 
Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu'nun resmi internet sitesinde, HKS şöyle tanımlanıyor:
"Kullanılan ulaşım aracı cinsi fark etmeksizin her türlü hudut kapısından ülkemize giriş ya da ülkemizden çıkış yapmak isteyen vatandaşlarımızın veya yabancı şahısların beyan ettikleri belgelerinin ve biyometrik verilerinin kullanılması suretiyle   kimliklendirilmesi, PolNet Bilgi Sistemi üzerinden gerekli güvenlik kontrollerinin yapılması ve gerçekleştirilen tüm işlemlerin kayıt altına alınmasını sağlayan bilgi sistemidir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler