İhraç edilen Fatma öğretmen: Suçlu değiliz işe döneceğiz

Çok sevdiği işinden uzaklaştırılan Fatma Yıldırım, “Bizler iyi öğretmenlerdik. Öğrencilerini düşünen öğretmenlerdik. Suç işlemedik. Çocukları çok özlüyorum” diyor.

Yayınlanma: 07.03.2018 - 22:53
Abone Ol google-news

Fatma Yıldırım (34) sekiz yıllık anaokulu öğretmeni. Eğitim- Sen iş yeri temsilcisiydi. Parasız ve laik eğitim için okul yönetimine karşı direniyordu. 7 şubat 2017’de çıkarılan KHK ile çok sevdiği mesleğinden ihraç edildi. Bir eğitim kurumunda haftada iki saat ders vererek hayatta kalmaya çalışıyor. Yaşadığı her şeye karşın umutlu... “Suçlu değiliz. İşimize geri döneceğiz” diyor. Lise döneminde politik bir genç olmadığını söyleyen Yıldırım, “Çok fazla kitap okuyordum. Ayrıca çok sorgulayan biriydim. Adaletsizlikleri görebiliyordum. Üniversiteden mezun olunca ise Eğitim-Sen’e üye oldum” diyor. Görev yaptığı okullarda laik, bilimsel ve parasız eğitim için, 4+4+4 eğitim sistemine, doğanın talanına karşı mücadele ettiğini, İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) öğrencilerden para toplamasına izin vermediğini söylüyor. “Bizim amacımız çocuklara güzel bir gelecek sunmaktı” diyen Yıldırım, “Bizler iyi öğretmenlerdik. Öğrencilerini düşünen öğretmenlerdik. Suç işlemedik. Çocukları çok özlüyorum” diyor. Yıldırım meslekten ihraç edildiğini bir gece yarısı Whatsapp grubundaki yazışmalardan öğrenmiş. O anki hislerini şu sözlerle anlatıyor: “Şaşkına döndüm. Elimdeki telefon yere düştü. Hemen kendimi bir yere kapatmak istedim. Lavaboya gidip, yüzümü yıkadım. Abim aradı daha sonra. Ben bağırıp, çağıracağını sanıyordum. Ama ‘Üzülme sakın. Bu zalimlerin de sonu gelecek. Sana yapılan bir zulümdür. Maddi manevi her zaman senin yanındayım’ dedi. Politik olarak sürekli çatıştığım abimden bu sözleri duymak beni çok etkiledi.” İhracın ardından “çocuklarım” dediği öğrencileri üzülür diye okula gidemediğini dile getiren Yıldırım, “Vedalaşmayı çok istedim ama bunu kaldıramayacak kadar üzgün ve öfkeliydim. Birkaç gün sonra okula gidebildim. Kendime söz verdim ağlamadan okuldan çıkacağım diye. O sözle sınıfa girdim. İhraç edildiğimi öğrendiğim andan daha zor bir andı benim için. Öğrencilerim ağlamaya başladılar. ‘Eğer ağlamazsanız en yakın zamanda geri döneceğim’ diyerek sınıftan çıktım” diyor.

Kadın olmak zor

Haftanın üç günü KESK’in Bakırköy’de düzenlediği oturma eylemine katılıyor. Bu ülkede kadın olmanın hele de ihraç edilen bir kadın olmanın çok zor olduğunu aktaran Yıldırım, “Kadın olarak çok derdimiz var. Bu ülkede kadına huzur yok. Kadınların karanlığı yırtması lazım. 8 Mart’ta ihraç edilen bir öğretmen olarak Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılacağım. Tüm kadınları yürüyüşe bekliyorum” diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler