Halep yolu kapandı

TSK ve ÖSO, kritik güzergâhı aldı. Bu gelişmeyle Rakka ve Deyre z Zor’dan gelen ağır silahların Afrin’e girmesinin tamamen engelleneceği belirtiliyor.

Yayınlanma: 07.03.2018 - 23:02
Abone Ol google-news

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Afrin’e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’nda (ZDH) kritik bir aşamaya gelindi. Fırat’ın doğusunda bulunan ağırlıklı YPG militanlarının Afrin’e takviye olarak gönderileceği ulaşım güzergahı kontrol altına alındı. Halep-Afrin karayolunun, dün Kefr Cenne köyü bölgesinde tutulmasıyla Deyr Cemal ve Tel Rifat bölgelerinin de Afrin ilçe merkeziyle ana ulaşım güzergâhı kapanmış oldu. Bu gelişmeyle Rakka ve Deyr ez Zor’dan gelen ağır silahların Afrin’e girmesinin engelleneceği savunuluyor.

‘TSK müdahale eder’

Bölgedeki kaynaklardan edinilen bilgiye göre Afrin ile Halep arasında ana güzergâh burası ve bunun dışında, pikap, pikaplara yüklü top, uçaksavar gibi ağır silahların taşınacağı başka uygun bir yol bulunmuyor. Daha önce aynı güzergâhtan Afrin’deki YPG’ye yardım amacıyla gelen Esad rejimine bağlı milisler, TSK tarafından Deyr Cemal bölgesinde vurulmuştu. Kaynaklar, Fırat’ın doğusundan bölgeye destek amacıyla gelmek isteyen YPG ağırlıklı Demokratik Suriye Güçleri (DSG) unsurlarının da vurulacağına kesin gözüyle bakılıyor. Afrin’deki dünkü çatışmalar sonucunda ayrıca Meydanki baraj gölünün güney kıyıları tamamen YPG’den alınmış oldu. Bölgedeki 200 bin insanın temiz su ihtiyacını karşılayan, 25 MW elektrik üretme kapasiteli santralın bulunduğu Küçük Hallubi köyü de alındı. Böylece Afrin’in su ve elektrik kontrolü de el değiştirmiş oldu. Harekâtın güney cephesinde ise çatışmalar Cinderes kasaba merkezinde yoğunlaşmış durumda. TSK ve ÖSO güçlerinin dün sabah başlattıkları saldırı sonucu kasabanın güney batısında bulunan Ginderos tepesi ve bazı noktalar ele geçirildi. Operasyonlara savaş jetleri de destek verdi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler