'Kadına dayak' fetvası için yargıdan iki farklı karar... İstanbul Başsavcılığı Yıldız'ı gazeteci, fetvayı haber saydı

"Kocasından dayak yiyen kadın şükretsin" diyen pedofili savunucusu Nurettin Yıldız hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Erdoğan'ın isim vermeden işaret etmesinin ardından soruşturma resen başlattı. Yıoldız hakkında aynı ifadeler nedeniyle İstanbul'da yapılan suç duyurusu için "düşünce özgürlüğü kapsamında" denilerek takipsizlik verilmişti.

Yayınlanma: 08.03.2018 - 15:02
Abone Ol google-news

"Kocasından dayak yiyen kadın şükretsin" diyen pedofili savunucusu Nurettin Yıldız hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Erdoğan'ın isim vermeden işaret etmesinin ardından soruşturma resen başlattı.  Başsavcılıktan yapılan açıklamaya Yıldız 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik'le suçlanıyor... Başsavcılığın açıklaması, Yıldız hakkında daha önce İstanbul'da verilen takipsizlik kararının gerekçesini gündeme getirdi. O soruşturmada savcı Nurettin Yıldız'ın aynı skandal fetvası için  'haber' değerlendirmesi yapılmış  "basın ve ifade özgürlüğü" kapsamında sayılarak hakkında soruşturmaya yer olmadığına karar verilmişti.

 Erdoğan'dan Diyanet'e Nurettin Yıldız talimatı

"Kocasından dayak yiyen kadın şükretsin" diyen pedofili savunucusu Nurettin Yıldız ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklama şöyle;

 "Cumhuriyet Başsavcılığımızca kadınların dövülmesine yönelik açıklamalar yapan Nurettin Yıldız hakkında TCK nın216 /1 maddesi kapsamında halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan dolayı resen soruşturma başlatmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyrulur."

Yıldız hakkında 3 ay önce de İstanbul'da aynı suçlamayla suç duyurusuında bulunulmuştu. Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka tarafından yapılan suç duyurusunda Yıldız "Halkı kanunlara uymamaya tahrik, suç işlemeye alenen tahrik etme, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlamasıyla şikayet edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet savcılığı Aylin Nazlıaka'nın o suç duyurusu ile ilgili  takipsizlik kararı verilmişti. Takipsizlik kararını veren İstanbul Cumhuriyet Savcısı Asım Ekren gerekçeli kararında skandal ifadeler kullanmıştı. Nurettin Yıldız'ın "kocasından dayak yiyen kadın şükretsin" fetvası 'haber' olarak değerlendirilmiş, Yıldız gazeteci olarak sayılmış ve ifadeleri de basın ve düşünce özgürlüğü olarak değerlendirilmişti.

İşte Savcı Asım Ekren'in Nurettin Yıldız'la ilgili gerekçeli takipsizlik kararının sonuş bölümündeki o ifadeler;

Kadına dayak fetvası haber sayıldı, sözleri de basın özgürlüğü kapsamında değerlendirildi

"Soruşturma sonunda toplanan delil ve belgeler ile evrak içeriğinden tanımlanan eylemin işlendiğine dair kamu davasının açılmasını gerektirir derecede yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilemediği, yukarıda yapılan açıklamalar, Yargıtay, AİHM kararları da dikkate alındığında, şikayete konu haberin Anayasanın düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti, basın hürriyeti, 5187 Sayılı Basın Kanunu'Nun amaç ve kapsamı, Basın özgürlüğü ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin ifade özgürlüğü kapsamında, düşünce açıklama, bilgi verme ve eleştiri sınırları içerisinde kaldığı, bu nedenle atılı suçların oluşmadığı dikkate alınarak 5271 sayılı CMK'nın 172,173. maddeleri gereğince kamu adına KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA..."

İşte İstanbul Cumhuriyet Savcısı Asım Ekren'in Nurettin Yıldız hakkında "'dayak yiyen kadın şükretsin" şikayeti üzerine açılan soruşturmaya ilişkin verdiği takipsizlik kararı belgesi;



 





Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler