Seren Serengil: "Cezaevindeki sürecimde bir kadını yıkanın hep bir erkek olduğunu gördüm"

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde daha önce hiç konsere ve tiyatroya gitmeyen 400 kadın, Atlas Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen etkinlikte bir araya gelerek, tiyatro ve konser izledi. Programa katılan Seren Serengil, "Cezaevindeki sürecimde bir kadını yıkanın hep bir erkek olduğunu gördüm" dedi.

Yayınlanma: 08.03.2018 - 17:00
Abone Ol google-news
<video:939509>

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde daha önce hiç konsere ve tiyatroya gitmeyen 400 kadın, Atlas Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen etkinlikte bir araya gelerek, tiyatro ve konser izledi. Tiyatro oyununda salondaki kadınlar da oyuna dahil olarak doğaçlama tiyatro yaptı. Kadın dayanışmasına her zaman önem veren şarkıcı Seren Serengil, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ve Atlas Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferda Altıntaş da kadınlarla bir araya gelerek, 8 Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Etkinlikte sahne alan Şarkıcı Poyraz Özer de, kadın cinayetlerine dikkat çekebilmek için bestelediği “Erkeksen Dokunma” isimli şarkısını seslendirdi. Atlas Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen etkinlikte, satılan biletlerden elde edilen gelirler, Çorum’un Kargı ilçesinde kadınlar tarafından kurulacak olan ‘Mutfak Atölyesi’ne bağışlandı.

“Cezaevindeki sürecimde bir kadını yıkanın hep bir erkek olduğunu gördüm”
Etkinlikte Konuşan Şarkıcı Seren Serengil, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladığını belirterek, “Ben bir kadını yıkanın hep bir erkek olduğunu gördüm. 3 günlü cezaevi sürecimde hikayeler dinledim. Cezaevindeki birçok kadının bir erkek yüzünden cezaevine düştüğünü anladım. Bugün kadınlar gününü kutluyor olabiliriz ama bence kadın 365 gün kadın, 365 gün eş, 365 gün anne. O yüzden her an değerinin bilinmesi gereken varlıklarız ama maalesef vefasızlık da insanın yaradılışında var. Nankörlükte var, her şey var. O yüzden ben birilerinden beklemeden; ne işten, ne aileden, ne yakından, ne dosttan, hiç kimseden bir şey beklemeden ayakta durabilmenin çok daha kendini kuvvetli hissettiren bir şey olduğunu anladım. Benim kendi kendimi iyileştirme yöntemim işim oldu. İşim olduğu için kendimi kuvvetli hissettim. Şu anda kendimi çok kuvvetli hissediyorum. Şu anda bir kadın olarak, kaybetmiş olmanın değil kaybedilmiş olmanın hissini yaşıyorum” diye konuştu.

“İki yönlü sosyal hizmet yapmış oluyoruz”
Serengil’in konuşması sonrası söz alarak konuşma yapan Atlas Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferda Altıntaş, “Bu etkinlikte hayatında hiç konsere gitmeyen kadınlarımızı buraya getirerek konser ve tiyatroyu onlarla tanıştırdık. Bu organizasyonun biletlerini de biz dışarıda sattık, bu gelirle de, Çarum’un Kargı ilçesinde köylü kadınlarımızın kendi emeklerini paraya çevirebileceği bir mutfak ve dikiş atölyesi kuruyoruz, oraya. Onlar da orada kendi paralarını kendileri kazanacaklar. Yani iki yönlü bir sosyal hizmet yaşmış oluyoruz“ şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler