Murat Sabuncu'dan ilk açıklama: Bugün Akın Atalay'ın doğum günü...

Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, 495 günlük tutukluluğun ardından tahliyesi sonrasında yaptığı ilk açıklamada, "İçeride arkadaşımız Akın Atalay'ı bıraktık. Akın Atalay, Cumhuriyet gazetesi bağımsız bir şekilde gazetecilik yapsın diye yıllardır emek veren bir arkadaşımız. Umuyorum en kısa zamanda onu da yanımıza alacağız" dedi.

Yayınlanma: 10.03.2018 - 05:59
Abone Ol google-news

<video:940231>

Cumhuriyet davasında ara kararını açıklayan mahkeme heyeti 495 gündür Silivri’de tutuklu bulunan gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve 434 gündür tutuklu bulunan muhabirimiz Ahmet Şık’ın tahliyesine karar verdi. Murat Sabuncu tahliyesinin ardından yaptığı ilk açıklamada, Akın Atalay'ın tutukluluğuna vurgu yaptı. Sabuncu "En kısa zamanda onu da yanımıza alıp, bağımsız gazetecilik hedefimize olduğunca devam etmek istiyoruz" dedi.

Murat Sabuncu şu açıklamayı yaptı:

"Düşünce ve fikir özgürlüğü yüzünden cezaevinde sadece biz yoktuk. Hâlâ gazeteciler, avukatlar, milletvekilleri, hak savunucuları cezaevinde. Biz dışarı çıktık diye Türkiye'nin problemleri düzelmedi. Bizim gazete olarak gazeteciler olarak görevimiz bu hak mücadelesinde daha evvel yaptığımız gibi korkusuzca bu işi yapmaya devam etmek. Herkes şunu unutmasın, biz dışarıdaysak dayanışma sayesinde dışarıdayız

İçeride arkadaşımız Akın Atalay’ı bıraktık. Akın Atalay, Cumhuriyet gazetesi bağımsız bir şekilde gazetecilik yapsın diye yıllardır emek veren bir arkadaşımız. Umuyorum en kısa zamanda onu da yanımıza alacağız. Bugün bu saatler 10 Mart, Akın Atalay’ın doğum günü. En kısa zamanda onu da yanımıza alıp, bağımsız gazetecilik hedefimize olduğunca devam etmek istiyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler