Orhan Erinç, tanıkları 'sorgulamıştı': 16 ay önce söyledi

Cumhuriyet davasının 6. duruşmasında tanıklar da dinlendi.

Yayınlanma: 10.03.2018 - 21:50
Abone Ol google-news

Cumhuriyet davasının 6. duruşmasında Aydınlık gazetesi eski yazarı Mehmet Faraç, Cumhuriyet Vakfı davası ile ilgili Cumhurbaşkanlığı’na isimsiz ihbar dilekçesini gönderen Alev Coşkun’un avukatı, aynı zamanda vakıf davasına katılanlardan Namık Kemal Boya ve eski yazarlarımızdan Leyla Tavşanoğlu tanık olarak dinlendi. Faraç ve Boya, 31 Ekim 2016’da gözaltına alınan 9 yazar ve yöneticimiz İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutulurken tanık sıfatıyla ifade verdi..

Faraç’ın yarım saat süren ve çoğunlukla kendini anlattığı tanıklığı duruşma salonunda bulunanlardan tepki aldığı gibi, zaman zaman mahkeme başkanı Abdurrahman Orkun Dağ da Faraç’ın bazı sözleri üzerine tepkisini gülerek göstermişti. Boya ise bilgiye veya görgüye dayanmayan ifadesi sırasında sıkça yazarımız Aydın Engin ile ilgili asılsız iddialarda bulunmuştu.

Tanık ifadelerinin tamamlanmasının ardından yazar ve yöneticilerimizin avukatlarından Fikret İlkiz beyanda bulunmuştu. İlkiz, gazetemizin imtiyaz sahibi Orhan Erinç’in tanıklarla ilgili fikrini 8 ay önce görülen ilk duruşmada ifade ettiğini söyledi.

Erinç, 27 Temmuz 2017’de görülen ilk duruşmada, Faraç’ın tasfiye edildiği iddiası ile ilgili, “Mehmet Faraç çıkarıldığında Cumhuriyet Vakfı Başkan Vekili Alev Coşkun’du” demişti. Erinç, Faraç’ın işten çıkarılması ile ilgili de “Mehmet Faraç CHP sekreterinin elini öpmüştür. Yazıları yayımlanmadığı için iş akdi feshedilmemiştir. Cumhuriyet’in kadın çalışanlarından birini saçından sürüklediği için iş akdi kesilmiştir” ifadelerini kullanmıştı. Erinç, Cumhuriyet iddianamesini hazırlayan savcılardan Yasemin Baba’ya 17 Kasım 2016’da verdiği ifadesinde de, “Adı geçenin ifadesini itibar edilemez buluyorum. Çünkü kendisi CHP parti meclisine seçilmek için Cumhuriyetin bir töreninde CHP Genel Sekreterinin elini öpmüş bir kişidir. Gazeteciliği tartışmalıdır” demişti. Erinç, Boya’nın iddiaları ile ilgili yine savcılık sorgusu sırasında, “Namık Kemal Boya’nın Cumhuriyet okuru olup olmadığı bile tartışmalıdır. Kendisine CUMOK okur koordinatörü unvanı vermiştir. Aydınlık gazetesinin yazarıdır. Okurlarımızı temsil etmez” demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler