Berkin Elvan polis kuşatması altında anıldı... "En büyük katil, en büyük koltukta"

Okmeydanı'nda Gezi Parkı direnişi döneminde, polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan, ölümünün 4'üncü yılında Mezarı başında anıldı. Berkin Elvan'ın katilinin net olarak belli olduğunu belirten baba Sami Elvan, "En büyük katil, en büyük koltukta. Üstüne basarak söylüyorum. "Emri ben verdim" dedi. "Benim polisim destan yazdı" dedi. Benim çocuğumun katili budur. Emri sen verdiysen sensin katil. Ne zaman yargılanacak bu kişiler?" diye sitem etti.

Yayınlanma: 11.03.2018 - 10:04
Abone Ol google-news

<video:940818>

Fotoğraf: Kurtuluş Arı

Gezi Parkı direnişi döneminde, Okmeydanı'nda evinden ekmek almaya çıkıp polisin attığı gaz fişeğinin kafasına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan, ölümünün 4'üncü yılında mezarı başında anıldı. Berkin Elvan'ın naaşının bulunduğu Feriköy Mezarlığı'nda polisin geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. . Anmaya, aralarında Gülsuyu'nda öldürülen Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Meray ile Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfi Sarısülük ve Barbaros Şansal'ın da bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

4 yıl geçti... Berkin Elvan mezarı başında anıldı

BERKİN ELVAN ÖLÜMSÜZDÜR' PANKARTINA GÖZALTI

 Anmaya katılan Gazeteci Elif Ilgaz, Berkin Elvan ölümsüzdür” pankartı taşıyan bir gencin gözaltına alındığını ve Berkin’in resimlerine el konulduğunu duyurdu.



AV. CAN ATALAY: BİR ÇOCUĞUN CENAZESİ ÜZERİNDEN YALAN SÖYLEMEYE ÇALIŞANLAR UTANMALIDIRLAR

Berkin Elvan'ın mezarı başında konuşan avukat Can Atalay, "Bu zamana kadar böylesi bir polis kuşatmasının içinden geçerek mezarımızın başına gelmemiştik. Bugüne kadar hiç gençlerimiz gözaltına alınmaya çalışılmamıştı. Bu zamana kadar annemiz, babamız hiç aranmamıştı. Bir çocuğun cenazesi üzerinden yalan söylemeye çalışanlar utanmalıdır. Bir çocuğun cenazesini düşmanlaştırmaya çalışarak iktidara tutunmaya çalışanlar utanmalıdırlar. Tarihe utançla geçeceklerini biliyoruz" diye konuştu.

ERDOĞAN, BERKİN ELVAN'I TERÖRİST İLAN ETTİ, ANNESİNİ YUHALATTI - VİDEO
<video:50743>
SAMİ ELVAN: EN BÜYÜK KATİL, EN BÜYÜK KOLTUKTA

Atalay'ın ardından söz alan Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan adalet talebini şu ifadelerle dile getirdi:

Ben 4 yıldır buraya niçin geliyorum? Benim çocuğum neden aramızda değil? Buradan boş koltuklara sesleniyorum. Diyorlar ki bizim ülkemizde adalet var. Hem çocuğumuzu toprağa verdiler, hem evimin önünden geçerek beni tahrik ediyorlar hem de mezarlığımızın önüne barikat kurmuşlar. Bu ülkede bedel ödedik. Biz istiyoruz ki başka Berkinler olmasın. Adalet Sarayı'na gidiyorum. Herkes kendi yerinde oturmasını biliyor. Kendi şeylerini yerine getirsinler. Bugün ben adalet sarayına gidiyorum. Bom boş bir saray. Hergün geri dönüyorum. 5'inci duruşmayı yaşadık. Herkes biliyor, herkes görüyor. Katilin net olduğu belli. En büyük katil, en büyük koltukta. Üstüne basarak söylüyorum. "Emri ben verdim" dedi. "Benim polisim destan yazdı" dedi. Benim çocuğumun katili budur. Emri sen verdiysen sensin katil. Ne zaman yargılanacak bu kişiler? Yeter benim çektiğim acı. Artık dayanacak gücüm kalmadı. O bakımdan biz diyoruz ki: Çocuklar büyüsün, çocuklar ölmesin, çocuklar şeker de yiyebilsinler.

GÜLSÜM ELVAN: ÇOCUĞUMUN KATİLİNİN YARGILANMASINI İSTİYORUM

Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ise şu ifadeleri kullandı:

Ağzı açıldığında Avrupa'ya diyor ki: Sivilleri siz öldürdünüz. Bizim ülkede öldürülen çocukların artık sayısı söylenemiyor. Ben sadece çocuğumun katilinin yargılanmasını istiyorum. Başka çocuklar öldürülmesin. Şunu unutmasın. 14 yaşında bir çocuk, 15 yaşına basarak, 16 kiloya düşürürek onların omuzlarına öyle bir ağırlık koydu ki o ağırlığı tartamazlar. Etme bulma dünyası. Bir gün o vebali ödeyecekler.

BEHRAMOĞLU: DÖKÜLEN KANIN HESABI SORULACAK

Anma programına katılan yazarımız şair Ataol Behramoğlu, ise "Dökülen kanın hesabı sorulacak. Kiralık katillere, satılık memurlara öldürttüler çocuğumuzu. İlk defa bir mezarlık girişinde insanların arandığını gördüm." dedi.

Anma programı Behramoğlu'nun “Bir çocuğun rüyası için şiir” başlıklı şiiri okumasının ardından sona erdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler