Afrin harekatında 52. gün... Cinderes'te 1 şehit, 1 yaralı

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Afrin'de YPG'ye yönelik sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekatı'nın 52'nci gününde, "etkisiz hale getirilen terörist sayısının" 3 bin 347 olduğu açıklandı. TSK'nin ÖSO ile birlikte sürdürdüğü 'Zeytin Dalı Harekâtı' kapsamında merkezine yaklaşılan Afrin'deki siviller ise evlerinden ayrılmaya başladı. TSK'den akşam saatlerinde yapılan açıklamada Cinderes'te 1 askerin şehit olduğu, 1 askerin yaralndığı bildirildi.

Yayınlanma: 12.03.2018 - 09:58
Abone Ol google-news

<video:941429>

TSK tarafından 20 Ocak'ta Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PYD-YPG'ye yönelik başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nda 52'nci güne girildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nca terör örgütü hedeflerinin kara ve hava operasyonlarıyla imha edilmesi ile sürdürülen harekâtın başından bu yana 56'sı son 24 saatte olmak üzere, toplam 3 bin 347 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

AFRİN'İN 6 KÖYÜNDE DAHA KONTROL SAĞLANDI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, 'Zeytin Dalı Harekatı'nın 52'nci gününde, Afrin'in Kibar, Zındıkan, Kile, Gümüşburç, Kutanli ve Abila köylerini YP'den temizleyip, kontrolü ele geçirdi.

 İLERLEYİŞ SÜRÜYOR

 TSK ve ÖSO, PKK/PYD’ye karşı yürütülen terör operasyonunda Suriye’nin Afrin bölgesine ilerlemeye devam ediyor. Afrin'in batısından ilerleyen, Türkmen Seyf Ebubekir komutasındaki Hamza Tümeni için Afrin merkezi artık görüş mesafesinde.

 SİVİLLER AFRİN'DEN AYRILIYOR

 TSK ve ÖSO, 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında Afrin merkezine ilerleyişini sürdürüyor. Harekat kapsamında TSK unsurları ve ÖSO güçleri, 4- 5 kilometre yaklaşılan Afrin'in kent merkezindeki siviller, evlerini terk etmeye başladı. Afrin'de yaşayan sivillerin, yanlarına aldıkları bazı eşyayla, Afrin'in güneyindeki ve rejim kontrolünde olan Nubul ve Zehra bölgelerine gittikleri belirtildi. Uzun araç konvoyu oluşan bölgeden ayrılan sivillerin bazılarının rejim kontrolündeki bölgelere yerleştikleri, bazılarının ise iç kesimlerdeki Münbiç tarafına devam ettikleri aktarıldı.

 MAYINLAR İMHA EDİLDİ

 TSK ile Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Afrin'de YPG'ye yönelik sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekâtı'nda, kasaba ve köyler tek tek temizleniyor. Kontrol altına alınan bölgelerde tazaklanan patlayıcı düzenekleri de bulunarak etkisiz hale getiriliyor. YPG'den temizlenen Cinderes'te de bir eve giren TSK ile ÖSO mensupları, çok sayıda mayın ele geçirdi. Mayınlar, askerler tarafından imha edildi. 

CİNDERES'TE 1 ASKER ŞEHİT OLDU

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyindeki Afrin bölgesinde devam eden 'Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Tankçı Uzman Çavuş Taner Kart'ın (26) acı haberi memleketi Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı.

TSK'den yapılan açıklamaya göre, Cinderes'te arama faaliyeti sırasında 1 asker şehit oldu. TSK'nin açıklaması şöyle: 

“Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 12 Mart 2018 tarihinde Cenderis bölgesinde icra edilen arama tarama faaliyetleri esnasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz.” 

ORDU'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde devam eden 'Zeytin Dalı Harekatı'nda Ordu'nun Akkuş ilçesi nüfusuna kayıtlı, 1 yıllık evli olan Tankçı Uzman Çavuş Taner Kart, Cinderes bölgesinde görevdeyken el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit Taner Kart'ın acı haberi Ünye ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı. Ünye Kaymakamı Hüseyin Güney ve askeri yetkililer Nurlu ile İlhan Kart çiftine acı haberi verirken, şehidin baba evinin olduğu sokağada Türk Bayrağı asıldı. Şehidin eşi Ayşe Kart'ın İstanbul'da olduğu, kendisinin Ünye'ye geleceği belirtildi.

ALINAN KÖY SAYISI 12 OLDU

TSK ve ÖSO birlikleri gün içinde Kibar, Zındıkan, Kile, Gümüşburç, Celeme, Hapol, Berlane Kuy ve Küçük Karkin köylerini kurtarmıştı. Böylece sabah saatlerinden bu yana ele geçirilen köy sayısı 12’ye ulaştı.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG işgalindeki Afrin’de 5’i belde merkezi, 163’ü köy ve 33’ü kritik nokta olmak üzere toplam 201 bölgeyi kontrolü altına aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler