Gupse Özay: Ne olur RTÜK dijital platforma el atmasın!

“Belki dijital platforma bir dizi yaparım” diyerek internete göz kırpan oyuncu ve senaryo yazarı Gupse Özay, TV’nin stres topu haline geldiğini söyledi. Özay, “İnternet eğer sansür yemezse, harika bir özgür platform. Dijital platformlar artsın. İçerikler artsın. Ve ne olur RTÜK oraya el atmasın” dedi

Yayınlanma: 12.03.2018 - 12:31
Abone Ol google-news

Oyuncu ve senarist Gupse Özay Milliyet gazetesinden Songül Hatısaru'ya konuştu.  Özay; “İnternet eğer sansür yemezse, harika bir özgür platform. Dijital platformlar artsın. İçerikler artsın. Ve ne olur RTÜK oraya el atmasın” ifadelerini kullandı.

İşte Gupse Özay röportajından ilgili bölüm;

  ‘Daha özgür üretebileceğiz’

 - Deliha'yı yine görecek miyiz? Yoksa arındıklarınız arasında o da var mı?

 Üretmeyi çok seviyorum. Filmler devam edecek ama hangi hikaye, kimin hikayesi hiç bilmiyorum. Bana da sürpriz olacak. Belki dijital platforma bir dizi yaparım. Belki film. Ama her filmde değişik şeyler koyuyorum içine. Filmlerimle birlikte ben de değişiyorum. Bu çok heyecanlı…

 - Artık pek çok sanatçı ürettiklerini dijital platformda paylaşıyor. Siz sanatçılar için nasıl bir mecra internet?

 İnternet eğer sansür yemezse, harika bir özgür platform. Yani biz rahat ve özgür üretebilir hale geleceğiz. Televizyon her hafta yaşanan bir stres topu, üreten için... Reyting kaygısı, RTÜK kontrolü, reklam alsınlar diye upuzun yazıp kısacık zamanlarda çekilen dizi stresi, deliliği hatta...

Yani dijital platformlar artsın. İçerikler artsın. Ve ne olur RTÜK oraya el atmasın. Netflix, Puhu, Blutv, şimdi Amazon giriyor yavaş yavaş... Sektör gelişiyor.

Ben yönetmenlik okusam da reklamcılık yaptım epey bir süre. Ve orada kirlenmek değil de, stratejik düşünmeye alıştım diyeyim. O yüzden proje üretirken hep ne sevilir üzerinden gitmeye çalıştım. Sonra sonra kırılmaya başladı bu. Biraz da şöyle bir örnek vereyim: Bir bayram sabahında bir odaya girersiniz. Nene ile minik torun yan yana oturur. Ben o odadaki herkesi aynı anda güldürmeyi tercih ettim hep. Ve kendime üç film hakkı tanıdım. Belki sırada ekonomistler vardır? Ne diyorsun?

 - Ekonomistleri, TV'lere çıkan finansçıları, dolar euro tahminlerini nasıl buluyorsunuz? Filmi çekecek olsanız nasıl yansıtırdınız?

 Ekonomistlerin filmini yapayım derken aslında en hakim olmadığım konu olduğu için şakasını yaptım. Yani bence kişi malzemesinin olduğu, hakim olduğu olay veya dünya ile ilgili daha rahat yazıyor.

 Ama şimdi sorunca aklıma ilk gelen, hepsi beyaz gömlekli kravatlı, gözlüklü olan var ama artık lazer ameliyat yaptırıyorlar galiba. Bence hepsi mahalledeki annelerine, teyzelerine komşularına sorsalar daha net sonuç alırlar. Pazarda hangi meyve yükselmiş, altına eğilim ne, yastık altı dolar bozdurmak mı lazım, hepsini onlar daha iyi bilir.

Röportajın tamamı için buraya tıklayınız

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler