Eğlence sektörünün adalet talebine de ret

Hükümet, eğlence sektörünün adalet ve hukukun üstünlüğü arayışını reddetti.

Yayınlanma: 12.03.2018 - 21:19
Abone Ol google-news

Hükümet, eğlence sektörünün adalet ve hukukun üstünlüğü arayışını reddetti. Gazino, bar, pavyon, taverna gibi eğlence yerlerinde çalışan işçi ve sanatçıların, mekânlarının “terör, toplumsal olaylar, darbe, olağanüstü haller” gerekçe gösterilerek yerel idari makamlarca değil, mahkeme kararları ile kapatılması talepleri, İçişleri Bakanlığı tarafından reddedildi.

Müzik ve Sahne Sanatçıları Sendikası tarafından 5 Şubat’ta İçişleri Bakanlığı’na yapılan başvuruda, “Suçları işletmelerin değil insanların işlediği, suç ve cezanın bireyselliği ilkesinin göz önünde tutularak, adli veya polisiye olaylarda kapatma cezasının yerine ilgili işverenin/işletmenin para cezası ile cezalandırılması ve işleri kapatma cezalarının mahkeme kararına bağlanması” talep edilmişti.

‘Kolluğun görevi’

‘Kolluğun görevi’ Bakanlık ise bu talebe, “İşyerinin kapatılması işlemi kolluk tarafından yetkili idareye bildirilmek suretiyle gerçekleştirilir” yanıtını verdi. Yanıtta, “Kolluk, umuma açık istirahat ve eğlence yerlerini genel güvenlik ve asayiş yönünden kamu düzenini korumak, bütün toplumun emniyet, huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla denetler, denetimler sırasında tespit edilen mevzuata aykırı hususları, işyerinin açılmasına izin veren yetkili idareye gereği yapılmak üzere bildirerek işyerinin kapatılması işlemi gerçekleştirilir” ifadeleri kullanıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler