Çukura düşerek ölen iki çocuğun davasında tahliye kararı

İzmir'in Karabağlar ilçesinde geçen ay, boş arazide oynarken 1.5 metre derinliğindeki içi su dolu çukura düşen Yusuf Tencirlioğlu (7) ile kardeşi Ali Tencirlioğlu'nun (5) yaşamını yitirdiği olayla ilgili 2’si tutuklu, 5 sanık hakkında açılan davaya başlandı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tahliyesine karar verip duruşmayı erteledi.

Yayınlanma: 12.03.2018 - 23:21
Abone Ol google-news

Yusuf Tencirlioğlu ile kardeşi Ali Tencirlioğlu, geçen 14 Ocak'ta zaman zaman hayvan satış pazarının da kurulduğu, Uzundere mevkisinde, otoyol kenarındaki boş arazide oynarken, içi su dolu 1.5 metrelik çukura düştü.

Dipteki çamura saplanan iki kardeş, su birikintisinin üzerine çıkamadı. Kardeşlerin çukura düştüğünü, aynı bölgede oynayan diğer çocuklar fark etti. Olayı çocuklardan öğrenen Tencirlioğlu kardeşlerin yakınları, hemen bölgeye koştu.

Bu sırada teyzeleri, suya girip, iki kardeşi çukurdan çıkardı. Aile üyelerinin çağırdığı sağlık ekibinin ilk müdahalesinden sonra hayatta oldukları tespit edilen kardeşler, kaldırıldıkları Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi ile Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Tencirlioğlu Ailesi'nin, kış aylarında Kahramanmaraş'tan İzmir'e geldiği, Uzundere bölgesinde çadırda kaldığı, hurda toplayıp bu sayede gelir elde ettiği anlaşıldı. Çukurun, bölgede inşaat yapan firma tarafından yağmursuyunun çevrede birikmeyip, burada toplanması amacıyla açıldığı belirlendi. Kahramanmaraş'a götürülen iki kardeş yan yana toprağa verildi.

15 yıl hapis istemiyle dava açıldı

Olayla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan ve İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, tutuklu sanıklar Zeynel Dalgıç ve Mustafa Kar ile tutuksuz Ç.A., D.B. ve M.B. hakkında 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın bugün görülen ilk duruşmasına tutuklu sanıklar Zeynel Dalgıç, Mustafa Kar ile tutuksuz sanıklar Ç.A., M.B., sanık avukatları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen katıldı. Tutuksuz sanık D.B. ise duruşmaya gelmedi.

Duruşma savcısı sanıkların tahliye edilmesi yönünde mütalaa verdi.

Mahkeme heyeti, dosyanın Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilerek, iki iş güvenliği uzmanı ve bir inşaat mühendisinin bilirkişi temin edilmesine, kusur tespitinin istenmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler