'TRT çalışanıyım' diye arayıp Grup Yorum üyesine ölüm tehdidi: Ya teslim olacak, ya ölecek

Grup Yorum üyelerine yönelik baskı ve işkenceler sürüyor. Son olarak, gri listede adı bulunan ve başına 300 bin TL "para ödülü" konarak aranan Grup Yorum üyesi Emel Yeşilırmak'ın ablası Gülçin Sönmez, kardeşini öldürmekle tehdit edildiğini aktardı.

Yayınlanma: 13.03.2018 - 13:54
Abone Ol google-news
<video:942044>

Grup Yorum üyelerine yönelik baskı ve işkenceler sürüyor. Son olarak, gri listede adı bulunan ve başına 300 bin TL "para ödülü" konarak aranan Grup Yorum üyesi Emel Yeşilırmak'ın ablası Gülçin Sönmez, kardeşinin öldürmekle tehdit edildiğini aktardı. 

 Numarasını Emniyet'ten almış!

Yolculuk'a konuşan Sönmez, isminin Berrak Yücetan olduğunu ve TRT'de gazeteci olduğunu söyleyen bir şahsın kendisini arayarak "Terör örgütleri tarafından kandırılan gençleri bulmak için çabalıyoruz. Siz de bizimle hareket ederseniz kardeşinizi bulabiliriz" dediğini aktardı. Sönmez, telefondaki şahsa "Numaramı nereden buldunuz?" diye sorması üzerine "Emniyet'ten aldım" cevabını aldığını iletti.

 'Ya teslim olacak ya da ölecek'

 Sönmez, şunları kaydetti: 

 "Diğer kardeşim Ebru Yeşilırmak, Sincan Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunuyor. Onun görüşü için gittim ancak 2 aylık görüş cezası olduğunu öğrendim. Geri dönerken 0312 alan kodu ile başlayan bir numara beni aradı. İsminin Berrak Yücetan olduğunu ve TRT çalışanı olduğunu söyledi. Terör örgütleri tarafından kandırılan çocukları kurtarmak istiyorlarmış; benimle de Emel'in bulunması için işbirliği yapmak istiyorlarmış. Bana 'Ya öldürülecek ya da teslim olsun' dedi. Ben de bunun üzerine kardeşimin devlet tarafından 'terörist' ilan edildiğini ancak suçunun türkü söylemek dışında bir şey olmadığını söyledim." 

 Sönmez, Yücetan'ın bunun üzerine diğer kardeşi Ebru Yeşilırmak'ın tutuklu olduğunu hatırlattığını söyledi. Sönmez, "Diğer kardeşim Ebru'nun da tutuklu olduğunu, kardeşlerimin sicilinin temiz olmadığını söyledi. Ebru'da silah varmış, öyle diyor. Ben de 'Benim kardeşim Gazi'de dergi satıyordu. Elinde silah olsa adli tıp raporlarında çıkardı' yanıtını verdim. Ebru, o olayda polis tarafından vuruldu. Tedavisi 1,5 yıl sürdü. Nişanlandıktan kısa süre sonra da tutuklandı" dedi. 

 'Kangren olan ayağı keserler'

 Sönmez, telefondaki şahsın söylediklerine karşı çıkmasının sürmesi üzerine şahsın sesini yükselttiğini ve kendisine "Çamura batmış biri, çamursuz kurtulamaz. Kangren olan ayağı keserler" diyerek ölüm tehdidinde bulunduğunu ifade etti.

 TRT: Öyle bir çalışanımız yok

Telefonla ulaştığımız TRT Ankara Genel Müdürlüğü ise Berrak Yücetan isimli bir çalışanlarının olmadığını söyledi. 

 Savcı: Kimi kime şikayet ediyorsun?

Gülçin Sönmez, yaşanan olay üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu aktardı. Sönmez, savcının kendisine gülerek "Sen kimi, kime şikayet ediyorsun" dediğini ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler