TMMOB cinsiyetçi ilanlara savaş açtı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Kariyer.net’e gönderdiği yazıda, cinsiyet ayrımcılığı içeren ilanlar yayımlandığına dikkat çekerek, bunun anayasa ve uluslararası anlaşmalara aykırı, Türk Ceza Yasası’na göre de suç olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 13.03.2018 - 21:39
Abone Ol google-news

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Kariyer.net’e gönderdiği yazıda, cinsiyet ayrımcılığı içeren ilanlar yayımlandığına dikkat çekerek, bunun anayasa ve uluslararası anlaşmalara aykırı, Türk Ceza Yasası’na göre de suç olduğunu belirtti. TMMOB, cinsiyet ayrımcılığı içeren ilanların yayından kaldırılmasını istedi.

TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül’ün gönderdiği yazıda, cinsiyet ayrımcılığının, genel anlamda bireylere cinsiyetlerinden dolayı toplumda adaletsiz bir şekilde davranılması olduğuna dikkat çekildi. Kariyer.net’te yayımlanan ilanlar arasında cinsiyet ayrımcılığı içeren ilanların da yer aldığına işaret edilen yazıda, mesleki faaliyetin yürütümünde herhangi bir etki taşımamasına karşın kadınları öteleyerek cinsiyet ayrımcılığı içeren ilanların, anayasa ve uluslararası anlaşmalara aykırı olmasının yanı sıra Türk Ceza Yasası bağlamında suç oluşturduğu da vurgulandı. Yazıda, cinsiyet ayrımcılığına müsaade etmeyecek şekilde ilanlara yer verilmesi, cinsiyet ayrımcılığı içeren ilanların yayından kaldırılması ve bu konuda atılacak adımlar konusunda bilgi verilmesi de istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler