Yasin El Kadı'nın göz koyduğu Etiler'deki polis okulu arazisi satışa çıkıyor

17-25 Aralık operasyonlarında AVM-Rezidans projesi için Yasin El Kadı'nın oğlunun da aralarında bulunduğu Bosphorus 360'a düşük bedelle ve ihalesiz olarak verildiği öne sürülen, Etiler'İn en kıymetli bölgesi olan arazi 1.3 milyar TL'den satışa çıkıyor.

Yayınlanma: 14.03.2018 - 11:22
Abone Ol google-news

17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarında da adı geçen Etiler Polis Okulu bir süre sonra kapatılmıştı. Karar 2014 yılında Resmi Gazete'de yayımlandı. Okul arazisinin AVM-Rezidans projesi için Yasin El Kadı'nın oğlunun da aralarında bulunduğu Bosphorus 360'a düşük bedelle ve ihalesiz olarak verildiği öne sürülmüştü. Etiler'İn en kıymetli bölgesi olan arazi şimdi 1.3 milyar TL'den satışa çıkıyor.

Hürriyet gazetesinden Gülistan Alagöz'ün haberine göre, kapatılan Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu arazisi ihaleye çıkıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Etiler’deki toplam 31 bin 885 metrekare büyüklüğündeki Polis Meslek Yüksekokulu arazisi için hasılat paylaşım ihalesi düzenleyecek . Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanan ilanda ihalenin 4 Nisan yapılacağı belirtildi.

1.3 MİLYAR LİRA

 Toplam 31 bin 885 metrekare alana sahip arazisi imar planlarında kısmen ticaret, hizmet alanı, kısmen park alanı, kısmen de yol alanında kalıyor. Yükselik izni serbest ve emsali 2.5 olan arazinin yüzde 40’ında yapılaşmaya gidilebilecek. Muhammen Bedeli 1 milyar 356 milyon 600 bin + KDV olarak belirlenen taşınmaz için düzenlenecek ihalede 40 milyon 698 bin lira geçici teminat isteniyor. Teklif verecek firmaların 2017 yılında en az 1 milyar 200 milyon lira ciro elde etmesi gerekiyor.

 10 Aralık 2014’te Bakanlar Kurulu kararıyla İstanbul Etiler Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve bunlara bağlı 12 şube müdürlüğü kapatılmıştı. Okulun da içerisinde bulunduğu bölge, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca Afet Riski Altındaki Alanlar statüsüne alınmıştı. Ardından okul Çatalca’ya taşınarak arazisi, polis lojmanı yapılması karşılığında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredimişti.

 İstanbul’un en değerli bölgesinde bulunan arazi ile ilgili tartışmalar 17-25 Aralık süreci sonrası gündeme gelmişti. Arsanın, ihale yapılmadan bir şirkete verildiği iddiaları gündeme gelmiş, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş söz konusu iddiaların doğru olmadığını araziye ait tapuları göstererek açıklamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler