Afrin harekâtının 55'inci günü... TSK'den açıklama

TSK: "Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 524 oldu"

Yayınlanma: 15.03.2018 - 09:57
Abone Ol google-news

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Suriye'nin Afrin kentinde sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekatı'nın 55'inci gününde, etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 524 olduğu açıklandı.

TSK tarafından 20 Ocak'ta Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PYD-YPG'ye yönelik başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nda 55'inci güne girildi.

Genelkurmay Başkanlığı, karadan ve havadan operasyonların sürdüğü harekatla ilgili açıklama yaptı. Harekâtın başından beri 80'i son 24 saatte olmak üzere, toplam 3 bin 524 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

 İHA: Afrin’e 600 metre kaldı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ÖSO birliklerinin Afrin'le arasında yalnızca bir dağ ve 600 metrelik bir mesafe kaldığı bildirildi.

İHA'nın bildirdiği habere göre,  Zirikat ve Müşmüşe köylerinin alınmasıyla TSK ve OSO kuvvetlerinin Afrin'le arasında yalnızca bir dağ ve 600 metrelik bir mesafe kaldığı kaydedildi.

TSK ve ÖSO’nun Cinderes ve Şeran bölgelerinden Afrin’e bütün giriş ve çıkışları gözetlediği kaydedildi. Top atışları ve teröristlerle yapılan şiddetli çatışmanın ardından TSK ve ÖSO köye girerek kontrolü ele geçirdi. Afrin’in düşmesinden sonra Mabatli bölgesinde bulunan bütün köylerin kuşatma altında kalmış olacağı kaydedildi. Mabatli bölgesinde 5 beldeye ait bazı köylerin bulunduğu belirtildi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler