Uçak kazasında yaşamını yitirenler son yolculuklarına uğurlandı

İran'daki uçak kazasında yaşamını yitiren 11 kişiden 10'u bugün son yolculuklarına uğurlanıyor. 8 kişi İstanbul, 1 kişi Konya'da toprağa veriliyor. FETÖ kumpasıyla ordudan atılan pilot Melike Kuvvet'in tabutunun üzerine pilot tulumu bırakıldı. Mina Başaran'ın babası Hüseyin Başaran ise, kızının tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü.

Yayınlanma: 15.03.2018 - 12:48
Abone Ol google-news

<video:943141>

İran'da düşen jette yaşamını yitiren Mina Başaran, Sinem Akay ve Burcu Gündoğan için Ataköy 5. Kısım Camisi'nde tören düzenleniyor. Mina Başaran'ın nişanlısı Murat Gezer, tabutun başından bir an olsun ayrılmazken, genç kızın babası Hüseyin Başaran gözyaşlarına boğuldu.  

<video:943169>

 CENAZELERDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU  - FOTO GALERİ 

Mina Başaran'ın nişanlısı Murat Gezer 

Törene Başaran ailesi, nişanlısı Murat Gezer ile hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı. Baba Hüseyin Başaran kızının tabutunun başında gözyaşı döktü. Murat Gezer, nişanlısının tabutunun başından bir an olsun ayrılmazken, Mina Başaran'ın tabutu çiçek bahçesine döndü.

Murat Gezer, nişanlısı Mina Başaran'ın tabutuna kalp şeklinde ve üzerinde "Murty'n" yazan gülllerden yapılmış çelenk bıraktı  

<video:943220>

KILIÇDAROĞLU DA CENAZEDE 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mina Başaran, Sinem Akay ve Burcu Gündoğar Urfalı’nın cenaze törenine katıldı.

ANNESİ, KARDEŞİ VE NİŞANLISI CENAZEYİ GASİLHANEDEN ALDI 

Mina Başaran ve Sinem Akay’ın cenazeleri Kozlu Gasilhanesi’nden alındı. Mina Başaran’ın cenazesini annesi Beril Başaran, kardeşi Can Başaran ve nişanlısı Murat Gezer tarafından alındı. Akay’ın cenazesi de yakınları tarafından alındı. Murat Gezer, nişanlısı Mina Başaran’ın tabutunu cenaze aracına taşıdı.

TÖREN BOYUNCA EŞİNİN ŞALINI ÇIKARMADI

Burcu Gündoğar Urfalı bekarlığa veda organizasyonu için Mina Başaran'ın yanında Dubai'ye giden isimlerdendi. Burcu Gündoğar Urfalı, Sinan Urfalı ile evliydi ve üniforma üreten bir şirketin kurucusuydu. Sinan Urfalı, törene boynunda eşinin şalıyla katıldı.

TASARIM ŞİRKETİNİN KURUCUSUYDU

34 yaşındaki Sinem Akay özel bir tasarım şirketinin kurucusuydu. Sinem Akay'ın annesi Gamze Akay, babası Çetin Akay ve kardeşi Seda Akay, Sinem için taziyeleri kabul etti.

Cenaze namazının ardından Mina Başaran Göktürk Aile Mezarlığı'na, Burcu Gündoğar Urfalı ve Sinem Akay da Edirnekapı Mezarlığı'na defnedildi.

AYŞE AND VE ASLI İZMİRLİ'YE VEDA

Ayşe And ve Aslı İzmirli, Zincirlikuyu Camisi’de düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuklarına uğurlandı. Ayşe And ve Aslı İzmirli’nin cenazeleri saat 12.00 sıralarında Zincirlikuyu Camisi’ne getirildi. Acılı aileler, cenazelerin camiye getirilmesiyle gözyaşlarına boğuldu.

Cenaze aracından indirilen Ayşe And’ın tabutuna annesi Ayşıl Eke de gözyaşları içinde omuz verdi. Ayşe And’ın taziyesini babası Ekber And, annesi Ayşıl Eke, kardeşi Mehmet And; Aslı İzmirli’nin taziyesini ise babası Coşkun İzmirli, annesi Gülay İzmirli ile nişanlısı Bassam Houssami’nin aralarında olduğu yakınları kabul etti. Taziyeye gelenler cami avlusuna sığmadı.

<video:943034>

 

Tabutları yan yana konulan her iki arkadaşın çiçek buketleri içindeki resimleri tabutun başında yer aldı. Başta aileler olmak üzere arkadaşları ve yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Cenazeye iş dünyasından çok sayıda isim de katıldı.

KUĞU BOYUNLU KIZLARI İÇİN DUYGULANDIRAN MESAJ

Öte yandan And ailesinin gazetelere verdiği ölüm ilan ise dikkat çekmişti. Duygulandıran ilanda, "Kızımız Ayşemiz, can arkadaşları ile birlikte geçirdikleri uçak kazası sonucu 11 Mart 2018 tarihinde geldiği melekler diyarına melek olarak geri döndü. Aylin, Bülent ve Berfin'in yeğeni, İrem, Merve, Yasemin, Cem ve Kerem'in kuze, Fatma'sının ilk göz ağrısı, Mert'in pırlantası AYŞE'MİZ, bize verilen bir hediye idin, sonsuz sevgiyle yaşadın, sonsuz sevgiyle uğurlanıyorsun. Yolun, mekanın ışıklarla dolu olsun. Allah'ın rahmeti üzerinden hiç eksilmesin. Tekrar buluşuncaya dek kuğu boyunlumuz..." denilmişti. 

Aslı İzmirli'nin turizmci nişanlısı Houssami ailesiyle birlikte Zincirlikuyu Mezarlığı gasilhanesine gelerek cenazeyi teslim aldı.Hayli üzgün olan Houssami burada taziyeleri kabul etti. Ayşe ve Aslı için alınan helalliğin ardından öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Kaybettiği nişanlısının tabutuna cenaze aracına kadar omuz veren Bassam Houssami, nişanlısının tabutunu öperek uğurladı.

AYNI MEZARLIKTA DEFNEDİLDİLER

İki arkadaşın cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki yaklaşık 500 metre mesafede olan aile kabristanlıklarında toprağa verildi.

LİANA HANANEL’E VEDA 

İran'daki kazanın kurbanları arasında olan Liana Hananel için saat 12.00’de Ulus Musevi Mezarlığı’nda cenaze töreni düzenlendi. Törene Hananel’in ailesi, arkadaşları ve çok sayıda yakını katıldı.

Törenin ardından Hananel’in tabutu omuzlara alınarak defnedileceği mezarlığa götürüldü. Bu sırada Liana Hananel’in eşi Erol Hananel’in gözyaşları içinde tabutu omuzladığı görüldü.

<video:943014>

 JASMİN BARUH'A VEDA

Aynı uçak kazasında yaşamını yitiren Jasmin Baruh için de Aşkenaz Musevi Cemaati Mezarlığı’nda saat 13.30’da tören düzenlendi. Törene Baruh’un ailesi, arkadaşları ve yakınları katıldı.

Cenaze töreninde polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Mezarlıkların önlerine zırhlı polis araçları konuşlandırıldı, özel harekât polisleri mezarlıkların çevresinde nöbet tuttu. Törenin ardından Jasmin Baruh burada toprağa verildi.

<video:943071>

MELİKE KUVVET’E KONYA'DA VEDA 

Kazada hayatını kaybeden pilot Melike Kuvvet, Konya'da toprağa verildi. Türk bayrağı sarılan tabutunun üstüne askeri pilot uçuş elbisesi bırakılan Melike Kuvvet'in naaşı başında silah arkadaşları saygı nöbetinde bulundu.

FETÖ tarafından kumpas kurularak Türk Hava Kuvvetleri'nden atılmasıyla özel sektörde çalışmaya başlayan ve İran’da düşen Challenger 604 tipi özel uçağın ikinci pilotu Melike Kuvvet Konya’da son yolculuğuna uğurlandı.

Pilot Melike Kuvvet'in cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Kuvvet’in cenazesi gece yarısı uçakla memleketi Konya'ya getirildi. Kadın pilot için defnedileceği Üçler Mezarlığı yanındaki Hacıveyis Camisi'ne cenaze töreni düzenlendi. Törene ailesinin yanı sıra yakın arkadaşları ve uçuş okulu öğrencileri de katıldı. Anne Emine, ablası İlknur Kuvvet ve yakınları, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşları döktü. Kadın pilotun tabutuna Binbaşı rütbeli pilot uçuş tulumu bırakılırken daha önce birlikte görev yaptığı arkadaşları saygı nöbeti tuttu. Melike Kuvvet, öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

<video:943056>

BİNBAŞI RÜTBESİYLE ORDUYA DÖNECEKTİ

Melike Kuvvet'in pilot yüzbaşı olarak görev yaparken FETÖ kumpasıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edildiği ve açtığı davaları kazanarak mayıs ayında Binbaşı rütbesi ile tekrar göreve dönmeyi beklediği öğrenildi. Kadın pilotun ihraç edilmesi sonrası özel jet pilotluğu yaparak, İstanbul'da özel bir üniversitede Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri öğretim görevlisi olarak ders veriyordu.

KABİN MEMURU EDA USLU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Iran'da jet kazasında hayatını kaybeden 41 yaşındaki Eda Uslu tabutunun üzerine konulan gelin duvağı ile son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına katılan onlarca kişilik kalabalık havadan da görüntülendi. 

Eda Uslu (41) Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Cami'nde öğle namazına müteakip düzenlenen cenaze namazı ile son yolcuğuna uğurlandı. Cenazeye, Uslu'nun kardeşleri Ela ve Ercan'ın yanı sıra annesi Bedia Uslu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Anne Bedia ve kardeşler namaz öncesinde tabut başında uzun süre gözyaşı döktü. Bir ara fenalık geçiren anneye ilk müdahale hazır bekletilen sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Yakınları ise namaz öncesi tabut başında dua okudu. 

<video:943048>

Tabuta gelin duvağı konuldu  Eda Uslu'nun tabutunun önüne ailesi tarafından fotoğrafı konuldu. Tabutun üstüne ise bekar olan Uslu için gelin duvağı yerleştirildi. 

Uslu'nun tabutu sevenlerinin omuzlarında cenaze töreninin düzenleneceği Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii'ne getirildi. Burada Uslu'nun annesi, kız kardeşi ve ağabeyi taziyeleri kabul etti. Acılı ailenin tabut başında uzun süre gözyaşı döktüğü görüldü. Uslu için öğle namazının ardından toprağa verildi.

Mina Başaran'ın nişanlısından duygusal ilan

Bakanlıktan düşen Türk jetinin kara kutusuyla ilgili açıklama


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler