Sarı Taksi/Uber kavgasında devlet aracı olacak

Bülent Tüfenkci, Uber ile taksiciler arasında yaşanan gerilime değindi. "Şiddetle sorunları çözülmeyeceğine inanıyoruz" diyen Tüfenkci, diyalog çağrısı yaptı.

Yayınlanma: 16.03.2018 - 10:56
Abone Ol google-news

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, iki tarafı da dinlemek istediklerini belirterek, "İki tarafı masaya oturtmadan bir karar vermek istemiyoruz" dedi. Bugüne kadar yapılan düzenlemelerin tarafların görüşü alınarak yapıldığını vurgulayan Tüfenkci, Uber'de bir boşluk söz konusu ise ona göre düzenleme yapmak istediklerini söyledi.

Bakanlık daha önce Atılım Üniversitesi'ne bir rapor hazırlatmıştı... O Raporda çözüm için ''Uber ya tamamen engellenmeli ya da yasal meşruiyete kavuşturulmalı'' önerisi ortaya atılmıştı.

İçişleri, Ulaştırma ve Maliye Bakanlığının da devreye gireceğini açıklayan Tüfenkci, 4 Bakanlık olarak ortak bir çalışma başlatacaklarını açıkladı.

"Biz serbest teşebbüs hürriyetinden yanayız" diyen Tüfenkci, "Uber vatandaşta bir karşılık bulduğu için yer alıyor ve piyasa kazanıyor" dedi.

Tüfenkci, vatandaşların neden Uber'i tercih ettiğinin iyi analiz edilmesi gerektiğini, ayrıca bu konuda taksici esnafının da kendi kontrollerini yapması gerektiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler