Sivil yurttaşların yıllık 200 olan mermi hakkı 1000 mermiye çıkarıldı

Sivil vatandaşlara tanınan yıllık 200 adet olan mermi kullanım (istihkak) hakkı, 15 Mart 2018 tarihi 1000 adet mermiye çıkarıldı.

Yayınlanma: 16.03.2018 - 18:34
Abone Ol google-news

Dünya genelinde bireysel silahlanmaya karşı kampanyalar sürdürülürken ve her yıl ateşli silahlardan kaynaklanan ölümler artarken, İçişleri Bakanlığı'nın ateşli silahlar ve av silahı bayilerine gönderdiği genelgede 200 adet mermi alma hakkının 1000 adede çıkartıldığı belirtildi.

"Mermi hakkı 106 bin kayıp silah için mi 5 katına çıkarıldı?"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzaladığı genelge ile sivil yurttaşlara daha fazla mermi alabilme hakkı doğdu. Ancak 1000 adet merminin toplu şekilde mi verileceği yoksa belirli aralıklarla istenilen kadar mı alınacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

ADALET BAKANI: BİLGİM YOK

Cumhuriyet'in gündeme getirdiği İçişleri Bakanlığı genelgesi ile yıllık mermi istihkakının 200 mermiden 1000 mermiye çıkarılması hakkında CNN Türk'te Hakan Çelik'in,"Bazen bakanlıklar bir koordinasyonla bazı konularda karar veriyorlar bazen de belli bir bakanlık bir ihtiyaca yönelik bir adım atıyor, onların iletişimini de bilahare yapıyorlar. Mermi meselesi öyle midir, değil midir? Sizin bir bilginiz var mı?" şeklindeki sorusuna Bakan Gül, "Banim de bilgim yok. Onu bir araştırıp bakalım" diye yanıt verdi.

<video:943989>

Saray’da bir iç savaş çığırtkanı... 'Her eve silah' istedi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Darbelere karşı ruhsatlı silah almasının önü açılacak

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler