CHP'li Tanrıkulu 11 soruyla "sivillere bin mermi hakkını" TBMM'ye taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu İçişleri Bakanlığı'nın sivillere 200 olan mermi hakkının 1000'e çıkarılmasını TBMM'ye 11 soruluk önergeyle Başbakan Binali Yıldırım'a sordu.

Yayınlanma: 18.03.2018 - 12:59
Abone Ol google-news

İşte CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun 11 soruluk o önergesi;

Sivil yurttaşların yıllık 200 olan mermi hakkı 1000 mermiye çıkarıldı

"TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Binali YILDIRIM tarafından yazılı olarak yanıtlamasını arz ederim.

 Dr. M. Sezgin TANRIKULU

İstanbul Milletvekili

 Dünya genelinde bireysel silahlanmaya karşı kampanyalar sürdürülürken ve her yıl ateşli silahlardan kaynaklanan ölümler artarken, İçişleri Bakanlığı'nın ateşli silahlar ve av silahı bayilerine gönderdiği genelgede 200 adet mermi alma hakkının 1000 adede çıkarıldığına dair haberler basına yansımıştır.

Bu bağlamda;

1-İçişleri Bakanlığı'nın ateşli silahlar ve av silahı bayilerine gönderdiği genelge ile, sivil vatandaşlara tanınan yıllık 200 adet mermi alma hakkının 1000 adede çıkarıldığı iddiası doğru mudur?

2-Yıllık 200 adet mermi alma hakkının 1000 adede çıkarıldığının gerekçesi nedir? 200 adet mermi alma hakkının 1000 adede çıkarıldığı zaman daha çok olaylara ve silahtan çıkan her bir mermi ölümlere sebep olmayacak mı? Bu olayların ve ölümlerin sorumluları kim olacak?

3-İddia doğru ise, İçişleri Bakanlığı hangi gerekçelerle sivil vatandaşlara tanınan yıllık 200 adet mermi alma hakkının 1000 adede çıkarmıştır?

4-6 Mart 2018 tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre toplam kayıp silah sayısı kaçtır? Bahse konu kayıp silahlar ile ilgili olarak AKP Hükümeti ve İçişleri Bakanlığı ne tür işlemler yapmıştır ya da yapmaktadır?

5-Türkiye'de toplam 106 bin silahın kayıp olduğu iddiası doğru mudur?

6-İddialar ile ilgili olarak inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? Başlatılmışsa, güncel akıbeti nedir?

7-Sivil vatandaşlara tanınan yıllık 200 adet mermi alma hakkının 1000 adede çıkarılmasının, 106 bin kayıp silah ile ilgili olduğu iddiaları doğru mudur?

8-Anılan tüm iddialar ile ilgili olarak kamuoyuna açıklama yapılacak mıdır?

9-Sivil vatandaşlara tanınan yıllık mermi alma hakkının 1000 adede çıkarılması akabinde, mermiler toplu şekilde mi yoksa belli aralıklarla mı verilecektir?

10-İçişleri Bakanlığı'nın ateşli silahlar ve av silahı bayilerine gönderdiği genelge ile, sivil vatandaşlara tanınan yıllık 200 adet mermi alma hakkının 1000 adede çıkarılması ile ilgili olarak Adalet Bakanının, "Benim de bilgim yok. Onu bir araştırıp bakalım" şeklinde basına yansıyan ifadeleri göz önüne alındığında, bahse konu genelgeden AKP Hükümetinin ve Başbakanının bilgisi var mıdır?

11-Varsa, bu genelgenin yayınlanma amacı ve gerekçesi kamuoyu ile paylaşılacak mıdır?"

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler