Gazi mahallesinde polis kurşunuyla öldürülmüşlerdi: Polis aracı durdurma niyetinde değildi

14 Nisan 2017 tarihinde Gazi Mahallesi Kent Ormanında saz çalıp eğlenen 15-18 yaşlarında 5 gencin polis saldırısına uğrayarak ikisinin katledilmesi ve diğerlerinin de yaralanmasıyla ilgili basın toplantısı yapıldı. Toplantıya gençlerin aileleri ve avukatları katıldı.

Yayınlanma: 19.03.2018 - 13:03
Abone Ol google-news

Basın toplantısında ilk sözü alan Gülseren Yönleri 14 Nisan 2017'de dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle Gazi Mahallesi'nde iki gencin polis tarafından katledilmesi ikisinin de yaralanması davasıyla toplandıklarını belirtti. Bir yıl sonra nihayet davanın açıldığını söyleyerek aftan polis şiddetine, devlet terörüne dikkat çekti.

 Basın açıklamasını ise Av. Seyit Sönmez okudu. Gazi kent ormanında eğlendikten sonra polis tarafından saldırıya uğrayan 4 gençten Barış Kerem ve Oğuzhan Erdul yaşamını yitirdiği ifade edildi.

"Polis aracı durdurma niyetinde değildi"

İddianameyle polislerin öldürme kastı olmadığı iddia edilerek polislerin korunduğunu ifade etti. Ancak sıkılan kurşunların hiçbirinin aracın tekerlerine isabet etmediğini bunun da aracı durdurma niyeti olmadığını ortaya koydu. Dosyaya gizlilik kararı getirilmesini teşhir ederek 21 Mart'ta Çağlayan'daki İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek davaya çağrı yaptı.

 Barış Kerem'in annesi Melike çocuklarını öldüren polislerin bir yıldır görevlerine devam etmesine tepki gösterdi. Adalet istediklerini ancak bundan hiç umudu olmadığını dile getirdi. 9 polisin de katil olduğunu söyleyerek kendisine yaşattıkları acılara değindi. "Bizi duyabilen herkesi mahkemeye çağırmak istiyorum" diyerek insanların empati yapmasını istedi.

"Ben adalet istiyorum"

 Oğuzhan Erkul'un annesi Seyran Erkul, bin bir emekle büyüttüğü çocuğunun katledilmesine tepki gösterdi. "Ben adalet istiyorum. Çocuklarımın hakkını istiyorum" dedi. 3 yaşındaki kardeşinin "abim ne zaman gelecek anne" diye her gün sorduğunu söyleyerek oğlunun son giydiği tişörtü çıkararak her gün kokladığını anlattı. Uygulamaların yasaların mahalleye, bölgeye göre değiştiğini söyledi.

"Gençleri öldüren polisler hala görevde"

Sözde korumakla görevli olan polislerin insanları öldürmesinin sözün bittiği yer olduğunu ifade etti.

HDP Milletvekili Erdal Ataş da herkese eşit davranılmamasının yanı sıra artan baskı ve saldırılara da değindi. Gençleri öldüren polislerin hala görevde olmasının yeni suç işlemelerine davetiye çıkardığını söyledi. Bunlar bir daha yaşanmasına diye verdikleri meclis önergelerinin çeşitli gerekçelerle reddedildiğini söyledi. Son olarak bu davayı sahiplenme çağrısıyla konuşmasını sonlandırdı.

 Av. Meral Hanbayat ise davanın detayları hakkında bilgi verdi. Polislerin olay yerine gelmeden yapılan ihbarın asılsız olduğunu öğrendiklerine dikkat çekti. Araçtakilerin çocuk olduğunu görmelerine rağmen polislerin yine de ateş ettiklerini belirtti. Açıklamaya HDP İl yöneticileri de katıldı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler