Sivil imam Kemal Batmaz'ın ağabeyi: 2012'den beri AKP üyesiyim, Hükümetten hep takdir gördüm

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Akıncı Üssü’nden kaçarken yakalanan ve örgütün sivil imamlarından olduğu belirtilen Kemal Batmaz’ın ağabeyi Şakir Batmaz, hakkında hazırlanan iddianamede ‘Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmekle’ suçlanıyor.

Yayınlanma: 21.03.2018 - 08:20
Abone Ol google-news

Şakir Batmaz ifadesinde aile olarak duruşlarının çok net olduğunu öne sürerek, “Basında çıkan ciddiye alınmayacak birkaç yazıdan dolayı böyle bir isnat altında bulunmam son derece üzüntü vericidir. Bir bilim insanı olarak ülkeme en üst düzeyde yıllardır hizmet ettim” dedi.

Kemal Batmaz'ın ağabeyine 'örgüt yöneticiliğinden' iddianame

 ‘2012’DEN BERİ AKP ÜYESİYİM’

 2013 yılında Binali Yıldırım’a fahri doktora verilmesi için Erciyes Üniversitesi senatosuna yazılı ve sözlü beyanda bulunduğunu belirten Batmaz, önerisinin kabul edildiğini söyledi. Daha sonra bazı bakanlara Ertuğrul fırkateyni ile ilgili bir proje gönderdiğini savunan Batmaz şöyle konuştu: “Projelerim her zaman hükümetimiz tarafından takdir gördü ve çok olumlu dönüşler aldım. 2012 yılından beri AKP Kayseri üyesiyim. Hiçbir zaman siyasi irademizle bir sorun yaşamadım. Her zaman ülkemizin önünü ve ufkunu açan projelerle mevcut meselelerin çözümüne karınca kararınca destek olmaya çalıştım.”

 İddianamede tanık olarak ifadelerine yer verilen G. E. de 2007 yılında Erciyes Üniversitesi’ne araştırma görevlisi olarak atandığını belirterek, “2008 veya 2009 yılında Ermeni Patriği’nin, FETÖ’nün dinlerarası diyalog programı kapsamında Erciyes Üniversitesi’ndeki üyeleri tarafından düzenlenen Ermeni Sempozyumu’nda Şakir Batmaz’ın Ermeni Patriği’ni evinde misafir ettiğini” söyledi. G.E. “2009 yılında ‘Ermenilerden Özür Diliyoruz’ kampanyasına örgütsel talimatla imza atan ve basın açıklaması yapanlar arasında Şakir Batmaz da bulunuyordu” dedi.

 ABDULLAH GÜL DE İDDİANAMEDE

 İddianamede tanık olarak beyanı alınan Ahmet Özcan’ın şu ifadelerine yer verildi: “Biz 2015 genel seçimleri için gerekli hazırlıklara başlamıştık. Cüneyt (K) Ahmet Hamdi Parlak bize Kayseri’de adı afişe olmamış, örgüt mensubu olarak Şakir Batmaz’ın AKP’den seçime hazırlanması gerektiğini bildirdi...Ben ve Hilmi (K) Hasan Kala, Mart 2015 gibi Şakir Barmaz’ı, Kayseri Erciyes Üniversitesindeki odasında ziyaret ettik... Abdullah Gül müzesinin kurulmasına da hizmetlerinin olduğunu, Abdullah Gül’e de yakın durumda bulunduğunu... örgüte faydasının olabileceğini belirtti. Bizim yapılanmamızın özü zaten afişe olmamış örgüt mensuplarına dayandığından dolayı bizim siyasi yapılanmadaki mahrem kişiler, örgütten addedilmiyordu. Bu sebeple sayın eski Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün, Şakir Batmaz’ın FETÖ/PDY mensubu olduğunu bilmediğini düşünüyorum. Seçim sürecinde aday adayı olamadı. Başvuru bile yapmadı.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler